Toysdaily 玩具日報

樓主: ansonlai2000

[新品消息] 六神降臨

唉,,,咁醜樣都話唔差,無嘢好講......真係各花入各眼~:38:

對, 正如有人覺得梵高是天才, 也有人覺得他是痴線佬

所謂 beauty belongs to the eye of beholders

各花入各眼, 所以唔好盲目信人, 自己出去用自己對眼睇清楚最實制:38:

Starry, starry night.

Paint your palette blue and grey,

Look out on a summer's day,

With eyes that know the darkness in my soul.
又係你個天才?我見到你又出現,就知買唔過。又慳返:57:
這些人最叻咪甘lor!

留D不附責任留言同中傷

事實係點, 有眼既咪自己睇清楚
這是ES廠的成功用一張畫了7個公仔圖FIGHT低童夢隻野....!
名版效應!
說真點ES連初灰模未用!最後件係好係壞都未知!
而且我有點懷疑ES廠拿LICENSE未?
最後會不會因為拿不了LICENSE出唔到....
cccccto 發表於 11-6-2014 01:52 PM

又咁睇, 人始終都會睇貨物的質數黎定間公司得唔得0既...2間廠都出左唔少野, 相比之下, 又的確有高下立見的感覺...試諗下, "苯大超合金魂6神" 同"磁石廠6神"相比其實就係差唔多, 磁石廠6神個做型唔算差格, 但相比價格同質素, 咪又係俾人插到一揀都無....
呢隻冇合體真係麻麻⋯⋯⋯
好像唔錯~~~~~~~~~
側聞尋晩有海關幫襯現畤點買童夢六神
側聞尋晩有海關幫襯現畤點買童夢六神
AK30 發表於 12-6-2014 01:01 PM

唔通es廠作第二次行動?報海關??:67:
可能係傳聞姐

我以前響迪士尼做過, 跟過這些,

要版權持有人去舉報海關至做野架

ES 就算拿了 license 都係 licensee, 唔係licensor, 做唔到這樣

要日本六神 licensor 去舉報至得

而且要睇六神有無響香港patten 到,

所以點解D third party transformers 甘狼死, hasbro 甘大間公司都無符

最有力的方法就是好似ES 甘, 公報話出, 甘D人就會等, 唔會買這只

而家hasbro 都是用這方法, 你話出咩, MAster piece 即公報話出
正體唔錯,但我盒SAD左無左渣劍手,變左兩個右拳頭
有正版 size 玩具, 我就對 Q 版冇興趣

當玩具越來越多, 就會覺得 Q 版係雞肋, 要找地方安置佢, 又冇正版 ...
toylover 發表於 10-6-2014 10:44 PM

等於我買左果三只 ironman ,唔平重要不可動,不過可以貪佢有燈,點知D燈系壞。以後都唔會幫襯果間港產貨。有正版其實就夠
致TOYSDAILY 編輯部, 可以出返個聲明講返呢間童夢合金係重來冇買過任何LICENSE , 只係一間大陸老翻廠嗎?

我明白會有玩家不重視LICENSE 唔LICENSE, 最緊要作玩具好玩, 但對於我呢D 老餅玩家, 的確會重視玩具的收藏價值, 而收藏價值的一部份是出於對版權者的尊重

在TOYSDAILY 這個網路環境裏, D老翻廠好容易就可以出D 線稿, 或制做一些謠言混淆視聽, 但我認為TOYSDAILY 有責任去作出一D 聲明幫助讀者知道辨清正版和盜版, 我明白這是不容易做的事, 但可以在這方面花點功夫嗎?
Toysdaily 編輯部收咗廣告費?

洗唔洗咁 post....