Toysdaily 玩具日報

樓主: ansonlai2000

[新品消息] 六神降臨

幾Q的,不過真系冇乜興趣
{:1_197:} 突然出現嘅見習生 , 你篇線稿 ....... 唔係 , 係玩後報告先啱 ...... 真係正 ........

:69: 今日見到現貨時攞起望吓個盒已經可以放低, 乜野係雷霆之王者呀 ?! 個樣奇怪之餘勁核突 .............. 五條魚等插水啦 ~
突然出現嘅見習生 , 你篇線稿 ....... 唔係 , 係玩後報告先啱 ...... 真係正 ...... ...
低能加爾 發表於 11-6-2014 02:10 AM

六神合體係台灣譯叫雷霆王,大陸就無印象
呢篇線稿味極重。:58:

冇版權會被評定為零價值
之前唔係話童X係有版權架咩? 自功夫貓開始時好似有聽過話有的, 可惜都被 ES 打殘, 之前隻百獸王係唔錯的, 而家個街反而升了, 或許係貨少的原因吧
之前唔係話童X係有版權架咩? 自功夫貓開始時好似有聽過話有的, 可惜都被 ES 打殘, 之前隻百獸王係唔錯的, 而家個街反而升了, 或許係貨少的原因吧
kinis 發表於 11-6-2014 11:25 AM

如果有版權, 邊駛叫什麼"SIX GODS", 直接寫"GODMARS"啦.
回復 22# redfish
啊, 之前確係聽過話功夫貓係有的, 咁可能係第一隻有, 之後的百隻獸王六個神都無, 不過又估唔到米青同菇仔而家都會賣無版權的產品
頭像被屏蔽
回復  redfish
啊, 之前確係聽過話功夫貓係有的, 咁可能係第一隻有, 之後的百隻獸王六個神都無, 不過又估 ...
kinis 發表於 11-6-2014 12:25 PM

之前某POST中, 有疑似和呢間生產商有關的人回應左, 功夫貓都係冇買到版權的
其實D廠要曲線賣廣告, 事前又唔做多D功夫, 出吓其他玩具POST啦, 又或者最起碼都參與一下其他玩具D討論啦~ 無咁覺眼呀嘛~:67:

BTW, ES 的 GodMars 咁樣蝦人...又攞正牌又可合體咁, 呢件山寨好大鑊~
做咩好似ES 話出這只野就變得1文不值?

我見實物又唔係好差, 咪同佢地之前只百獸差不多

點解反應差甘遠?

我都係個句, 有無license 唔係我concern

最重要係玩具本身

真係唔係甘差姐

不過下次可以的話, 試下拿license, 光明正大D, 唔使比人下下打住
做咩好似ES 話出這只野就變得1文不值?

我見實物又唔係好差, 咪同佢地之前只百獸差不多

點解反應差甘遠 ...
braveking 發表於 11-6-2014 01:05 PM

這是ES廠的成功用一張畫了7個公仔圖FIGHT低童夢隻野....!
名版效應!
說真點ES連初灰模未用!最後件係好係壞都未知!
而且我有點懷疑ES廠拿LICENSE未?
最後會不會因為拿不了LICENSE出唔到....
這是ES廠的成功用一張畫了7個公仔圖FIGHT低童夢隻野....!
名版效應!
說真點ES連初灰模未用!最後件係好 ...
cccccto 發表於 11-6-2014 13:52

:71:~~~~~~~~~~
名版效應!
說真點ES連初灰模未用!最後件係好 ...
cccccto 發表於 11-6-2014 01:52 PM

一向都係搞掂晒版權野先會出資料, 版權應該不是問題, 問題只是幾時出到貨.

至於"用一張畫了7個公仔圖FIGHT低童夢隻野", ACTION TOYS老闆話是應版權持有人『光PRODUCTION』的要求, 並無針對任何公司之意, 真的信不信由你.
http://www.toysdaily.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=224679&pid=7264120&fromuid=66
"至於braveking兄提及與其他公司的問題,本公司在數年前已取得『功夫貓黨』版權,推出只是按計劃行事。而今次發表『ES合金六神合體』是應版權持有人『光PRODUCTION』的要求,並無針對任何公司之意。"

回復 27# braveking
咁亦都可能有好人想買童X , 出下口術等佢真係插水先出手, 利申: 我係有機會兩間的出品都買, 特別係ES 起馬一年後先見到街, 對我來說兩隻無衝突的