Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 亞洲版合金魂

總歸「緣」、「份」兩字
:43:日亞行同時間同廠出根本質素上就沒什麼分別..但市場上確係有價錢上的分別..亦有一班人會接受左呢套而影響左價格..同樣一隻開左盒.一隻未開盒..8隻直角或盒殘..在市場價格上亦有分別..這個確係玩具界的事實..
人類................永遠都犯相同錯誤
日亞行同時間同廠出根本質素上就沒什麼分別..但市場上確係有價錢上的分別..亦有一班人會接受左呢套而影 ...
老文 發表於 3-6-2014 11:32 AM

平買自然平賣

電器/ 相機咪一樣, 就算已經過晒保養, 水貨電器二手價係平過行貨電器

以收藏價值黎講, 係香港買到的 無論行版、亞洲版及日版都唔得, 都仲未夠班!!  
要有收藏價值, 就一定要係日本當地買日版貨至得!!!
因為流出海外既日版貨, 係日本當地認為QC唔好而唔收貨, 而焗住要係海外市場散左呢d次貨.
而日本本土又分東京秋葉原既貨為上品, 故此要買黎收藏既話, 就一定要係日本本土買至有價值!  仲要係秋葉原至好買!! :p
玩具唔同唔會過時,好多老闆見有質素會唔賣收起十盒八盒放上網開個天價等人bib,甚至有d賣去第二d地方利潤高過行鋪賣
回復 35# 傲龍未展
仲未夠, 要親自去秋葉原買兼渣住在店前影相, 先夠原汁原味, 有如證書, 果D亞洲版港版真係無人要的
回復  傲龍未展
仲未夠, 要親自去秋葉原買兼渣住在店前影相, 先夠原汁原味, 有如證書, 果D亞洲版港版真係 ...
kinis 發表於 3-6-2014 09:08 PM

Yes!Give me five, buddy∼ :he:
以收藏價值黎講, 係香港買到的 無論行版、亞洲版及日版都唔得, 都仲未夠班!!  
要有收藏價值, 就一定要係日 ...
傲龍未展 發表於 3-6-2014 08:45 PM

果然有見地
你度完金毛又返轉頭度大帝,咁辛苦你不如唔好玩玩具啦!免得六神出你又心煩:70:
都唔知係你玩玩具定玩具玩你??
你個價值觀睇得咁重,吓吓好似城哥咁要賺到盡!
不如退出玩具界好過。。
其實亞洲版係咪等於行版?
我個人係會開盒玩,我唔會理咩版,最緊要齊件。

如果真係收藏,唔開盒,我會買日版,因為太多人以為日版最好。:38:
嘩!!原來係咁架,我差D相信左。:45:

要有收藏價值, 就一定要係日 ...
傲龍未展 發表於 3-6-2014 08:45 PM
我買玩具係好心急即刻返屋企拆來玩

如果只是買個盒放在屋企, 我寧願去 window shopping 或者上網望下仲好

我連 limited edition 玩具都擺擺下就拆咗來玩, 反正賣又唔捨得賣, 唔拆唔通到六七十歲甚至過埋身都放喺度? 咁同冇買過有乜分別?