Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: felixchi

掙扎緊租唔租迷你倉....

我認同玩具唔入倉,但地方細、仔女日漸長大,要有取捨,我唔會放棄玩玩具,而家算係換個形式繼續玩,不過舊的就賣到就賣,掉得就掉,久不久換一換有限空間的DIPLAY櫃,若果我堅持放晒係屋企,只會影響仔女活動空間,很自私。而且小弟仲有儲AJ's,廿幾三十對鞋都要揾地方擺......

像而家可以換來生活,十年六萬已經平過租大單位
最近舊神話下架,換了新的EX

如果師兄仲可以諗租定唔租,就唔好租喇。

小弟有租倉,亦覺得有d病態。就如食煙賭錢上癮,控制倒就梗係好,就係控制唔倒,唯有出此下策。
終於租了, 但發覺搬了六轉先完成左1/3,心態上開始反思係咪買得太狼,係時候要停了...
回復 32# 呂品器
me too, "覺得有d病態"...
我都係:help:................

終於租了, 但發覺搬了六轉先完成左1/3,心態上開始反思係咪買得太狼,係時候要停了...
felixchi 發表於 10-6-2014 10:41 AM
問題係買開好難唔買,只好買小D,例如只入1/6 ,其他盡量唔入。

香港玩玩具好難唔租倉,除非自己做生意的有自己office. 儘量盒都係要入倉
問題係買開好難唔買,只好買小D,例如只入1/6 ,其他盡量唔入。

香港玩玩具好難唔租倉,除非自己做生意的 ...
RRAAYY 發表於 10-6-2014 11:38 AM

我會cut 12"(medicom + hottoys), 但以量計最大獲係魂限(robot魂同SHF).....
租倉只會越買越多越唔開
D玩具真慘....玩具係帶比人歡樂要嚟玩架... 收到入倉裏面佢玩具本身個意義已經無咗
我本身只儲聖衣神話,EX及小量雜玩,淨係神話都超過一百盒(唔敢數),在家庭的壓力下一早已租倉
師兄勁買,沒有考慮空間問題:(:!