Toysdaily 玩具日報

查看: 17773|回復: 40

掙扎緊租唔租迷你倉....

租又好似toys story 3 甘 D 玩具永不見天日,唔租又爆廠.....有無大大租左? 時昌好唔好? THX. 
租前我會試下掉晒d盒先, 反正一個月倉租分分鐘都等於你留盒那所謂值錢個數
我覺得租倉都唔係辦法, 你一有倉反而仲心雄, 以為買多多都有位擺
not joe...........................................{:1_204:}
租前我會試下掉晒d盒先, 反正一個月倉租分分鐘都等於你留盒那所謂值錢個數
yugi 發表於 29-5-2014 04:47 PM

我就係咁做,
不過我用密實袋袋住,
再用紙盒裝住,

要找起來,的確難找D
小弟租緊一個4呎 x 4呎 x 10呎既,我比較鐘意儲盒所以先租,暫時用得一半
租前要諗下個倉有幾方便,因為如果個倉好遠好麻煩既話,咁下下出入都好花時間咁d玩具就真係變左不見天日,我租左個近返工地點既,咁變左放野同拎野都唔會變左特登出去咁無謂
另外睇下自己會唔會一次過俾半年或一年錢,因為好多都會無端端加價,試過一個倉一加加接近50%,所以就轉倉,亦聽講過有人租d細公司既倉,但果間公司執左又要自己搬倉,最好起下底先,唔係大公司既話就要問下係咪自己物業之類既問題
頭像被屏蔽
好老實問自己一句,租左個倉,D玩具放左入去分分鐘一放就幾年,幾年後你見倒果件玩具,你會唔會拎翻出黎Display?如果你選擇唔會,而係由得佢再放多幾年的話,不如賣左佢…我自己就係睇翻自己5-10年前買果堆玩具,覺得其實真係唔係咁靚…唔明當初點解會買…
我開頭都有諗,但我一諗到,自己鐘意既野,唔係身邊,話拎出黎睇就拎出黎,同無有咩分別? 所以諗到呢到就唔租,而且根本唔平....所以我宜家解決方法係,既然你會拎去倉,即係無咁鐘意,可以成日唔對住,不如放左佢! (我講我啫)
如果你唔怕骯髒,時x真係算係咁,租相對平
同意地點係好重要,如果唔方便,一個月都去唔到一次,就真係慢慢賣左去算
入倉前最好分類同落label ,唔係次次搵野玩倉庫番就死
如果afford到, free 返屋企d位就值回票價啦,你屋企人都可能開心d
:die:
yugi 發表於 29-5-2014 04:47 PM

大部份盒已掉................
如果你唔怕骯髒,時x真係算係咁,租相對平
同意地點係好重要,如果唔方便,一個月都去唔到一次,就真係慢慢 ...
lastblade 發表於 29-5-2014 05:53 PM

thank you for your valuable advice!
我諗呢個係大部份鍾意玩具既人一個好大問題,重要宜家D玩具愈來愈大大盒
小弟租緊一個4呎 x 4呎 x 10呎既,我比較鐘意儲盒所以先租,暫時用得一半
租前要諗下個倉有幾方便,因為如 ...
godofdead2004 發表於 29-5-2014 05:01 PM

ching、半年大約幾錢?
回復 14# BigOil

二千七至二千八到,不過我唔係租時X,我租明X,同埋我果個價係年幾前,岩岩上網睇我見佢加左價但唔知點解佢無加我租 xD