Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Transformers 4 --- V Classic Optimus Prime (Evasion Mode)

我買了隻美版,變車型時發覺手部變成的車頂兩邊拍唔埋,有邊縫,唔知其他大佬可有此問題?
回復 16# wwh

試下跟說明書變多次,或留意下有無錯件!見TF FORMUN無人提過有問題:DD我仲未拆><
回復  Keroro軍曹

話說有人買&#21655;美版,發現美版的手臂同腳板本身同日版都係灰色膠; 只係孩佬上&#2 ...
ChrisLamXYZ 發表於 19-5-2014 02:22 AM

咁得意,Hasbro真係多此一舉。
回復 17# ChrisLamXYZ

CHECK過無錯件,懷疑係批模具有問題,車頭拍極唔埋
搞&#21655;成日,這已經是我所能拍到最貼的極限,仍然頗礙眼~~

這個變形設計確是幾新穎特別,但生產商似乎CARRY唔到,眼高手低。
回復 20# wwh

老變有時我都試過咁,始終設計變形哩樣真係易學難精亦令玩家變錯少少就唔fit; 不如試跟條片咁變可能得:71:

http://youtu.be/Lk1yVx-lUWo
搞&#21655;成日,這已經是我所能拍到最貼的極限,仍然頗礙眼~~

這個變形設計確是幾新穎特別 ...
wwh 發表於 19-5-2014 01:36 PM

無咩可能wor!
OP對手是否屈錯&#21655;?我果隻無問題。
回復 21# ChrisLamXYZ

已試過N次,跟足晒所有步驟,R晒頭~~
回復 23# wwh

可以試試先把其中一邊車窗屈好, 然才把中間位置(文哥頭)收入車內, 另一邊車窗最彼才修好
回復 24# gumng

已試盡所有變法,都唔得,已放棄,接受現實,現具&#21867;......:42:
電影內G1是生&#38152;色,&#32553;骨的孩佬玩具,無咩可能油到果種效果。
avengers2012 發表於 19-5-2014 12:18 AM

誚真孩佬的野我唔咁高要求, 但都唔係咁鮮色呀? 電影幾乎係白色咁滯的
誚真孩佬的野我唔咁高要求, 但都唔係咁鮮色呀? 電影幾乎係白色咁滯的
kyostanley 發表於 19-5-2014 03:21 PM

我反而鍾意依家隻色, 起碼係G1文哥!!
kyostanley 發表於 19-5-2014 03:21 PM

電影是G1色再係果表面有戰損加&#37444;&#38152;較果。如孩佬整到呢隻較果,真係要唔知買幾錢。可以試試自行舊化,依家人人都鐘意整殘tf or Ironman。
嘩...仲未有時間出去買, 就已經冇哂3魚下既日版走佬文...:no:
今日去過灣仔&#22021;孤仔, 賊船同社團, 都唔見有日版著草文, 結果&#21946;縱X行用三魚加三蟹入&#21655;隻日版 :68:

咁貴, 搞到我都唔捨得拆開盒, 除非再見到有平價日版, 會買多盒

不過日版上色又真係靚好多, 對眼有上粉藍色, 車輪有上銀色, 有d細節位都有上metallic grey~ {:1_220:}