Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Marvel Legends 新品 (居然係美國斗斗城 exclusive??)

難買又貴既 最多咪唔買
Just-For-HIM 發表於 15-5-2014 10:57 PM

:58: 無錯, 師兄. 最緊要買得舒服. 人家出玩具要先俾錢造貨, 風險大過你. 出得多你有選擇, 太貴又可以唔買. 玩家係上把位. (但係 Hottoys 除外, 因為你俾晒成本佢去做, 仲可以攞埋你的訂用黎買樓做定期, 零風險仲賺埋 cash capital. 究竟係候活叻仔定佢啲客太呆, 請自行理解判斷.)
上年狼人都係反斗城限定,但都有鋪有少量貨賣!所以今次的情況類近,又係突然殺出黎; 都唔出奇ge

未來版 ...
ChrisLamXYZ 發表於 15-5-2014 01:44 AM

上年set狼人並唔係反斗城限定,而係PX Exclusive
即係只有漫畫舗先order到,retailler例如反斗城同Walmart係冇得賣
只係HK慣性地無視Exclusive所以HK反斗城有得賣
希望台灣可以無視限定,通通進~
(如果在台灣也是TRU限定,就真的很不划算呢!!!)
回復 17# Devil_Fudou

原來唔同:71: 不過如果香港有得賣,都唔理佢係乜鬼限定:DD

Walmart限定反而渺茫D,香港又無Walmart><
記得HASBRO 08,09年果陣幾個SET都係限定

係香港完全無機會買到
回復  Devil_Fudou

原來唔同 不過如果香港有得賣,都唔理佢係乜鬼限定

Walmart限定反而渺茫D ...
ChrisLamXYZ 發表於 16-5-2014 02:22 PM

其實所謂限定, 都係美國本土的銷售策略, 我地理鬼佢咩. 我身為買家最緊要係: 平! 靚! 正!
小名都有玩ML???

佢係Jubilee,是x-men成員~~
小小玩具迷 發表於 15-5-2014 06:07 PM

簡中都有買下既.....最近都買左隊長同蜘蛛俠....

原來唔同 不過如果香港有得賣,都唔理佢係乜鬼限定

Walmart限定反而渺茫D ...
ChrisLamXYZ 發表於 16-5-2014 01:22 AM

之前Captain America: First Avengers, Thor1, Amazing Spider-Man1, 同Avengers d 6"全部都係Walmart exclusive, 但HK全部無視限定,全部都有得賣
其實所謂限定, 都係美國本土的銷售策略, 我地理鬼佢咩. 我身為買家最緊要係: 平! 靚! 正!
gl_edmond 發表於 16-5-2014 02:05 AM

以我所知,好似係得香港先有無視限定呢個優勢,其他國家都冇的
記得HASBRO 08,09年果陣幾個SET都係限定

係香港完全無機會買到
Just-For-HIM 發表於 16-5-2014 01:52 AM

邊幾set???{:1_215:}
回復 23# Devil_Fudou

&#21523;!哩D果陣我都以為順利成章一定有得賣:DD全港都有,只係某D款被嚴重炒賣或綑綁式黎賣; 所以變得有D款難買了……原來都係walmart限定><因為我試過係斗城買過電影美隊1的6寸,但果陣已係套電影上映一年後; 真係見盒面痴哂walmart貼紙!仲以為係貨尾斗城&#25886;黎賣添^^

&#21523;!哩D果陣我都以為順利成章一定有得賣全港都有,只係某D款被嚴重炒賣或綑 ...
ChrisLamXYZ 發表於 17-5-2014 01:44 AM

所以你話HK幾幸福&#21526;,早幾年連SDCC限定都有得賣,係近呢兩年先開始冇
回復 27# Devil_Fudou

唔好話早幾年,以前Stan Lee特別版蜘蛛俠boxset都見有賣; 不過我都係睇卡通先識蜘蛛俠,所以果陣不明點解蜘蛛俠會變&#21655;個伯伯:DD真係走寶~都係睇得多電影版先發覺原來佢係一個不平凡老人家:71:
邊幾set???
Devil_Fudou 發表於 17-5-2014 08:47 AM

RED HULK, ARES, Nemesis Series
好似係呢幾SET  都唔多覺香港有
定係有返但得好少貨?
以我所知,好似係得香港先有無視限定呢個優勢,其他國家都冇的
Devil_Fudou 發表於 17-5-2014 08:45 AM

師兄  點解限定係一個優勢既?