Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Hot Toys - Captain America: The Winter Soldier : The Falcon

頭像被屏蔽
因為ht 要買電影版權
你估片商見ht做得好會識英雄重英雄減價
定會獅子開大口加價呢?
仲有ht  ...
iwillneverlose 發表於 14-5-2014 10:54 AM

咁真係唔知啦...銷量低無論係HT同埋電影版權都要付責任嘅... 同埋咁貴可能係HT要求保障自己嘅專一版權... 希望HT可以係版權方面交涉一下, 減低成本讓買家得益...

我想知啲布造物,例如衫... 洗唔洗 用人 造嘅呢...
I think the design is very good! the head sculpture is not bad!. You can't expect the wings is just like the movie! but overall is pretty good since Hot toys just keep making Ironman! i'm  happy they make something different!
訂埋收工,隻野升定跌都唔關我事,反正鍾意哩套野哩隻一定儲埋佢{:1_208:}
頭像被屏蔽
回復 110# iwillneverlose

有道理:he:
新手一問去拎貨係咪可以開盒CHECK件?
有無咩位置係最易出事要特別留神?
聽講係有保養期?

唔該各位師兄指教
頭雕做得幾好~~~~
其實玩具呢家野,得一個用途,就係希望玩得開心,至於炒唔炒得起升值定跌價,
都唔應該係玩家討論既方向,不如大家用下想像力,天馬行空諗下隻野點改先完美仲好玩啦,
話唔定HT睇到真係有所啟發呢,咁就大家開心
可能你細過唔知, HT1開舖無耐便比人炒. 當時D貨好少量, 比D識貨的店家炒起, 苦了有心客.
我純粹好奇, 買唔到便算.
師兄,其實你係咪年紀仲細
買得版權最後銷量多少緊係各下自理啦
仲有宜家電影公司係全球最大間 ...
iwillneverlose 發表於 14-5-2014 05:55 PM

sor...細佬年紀的確不大...(叫做年輕)...
仲係所謂'宜家電影公司係全球最大間果間'嘅國家留學緊...
圖書館都有好多美漫...平民野黎...
要用人咁我遲啲買部衣車返黎玩,試下造迪迪尼嘅衫:shiny:
回復 107# anakin360

其實你睇番HT啲價位,BW同美隊大套都偏低,相信因為呢兩角色之前出過幾次,已有素體,可以拉平啲,同時考慮到美隊便服版單賣好雞肋,收14魚雙頭雕服裝不如俾多個素體鑽多幾百
去到Falcon, 大部份重新開發,14K亦係今時今日figure通常價位
另外就係版權,我相信唔到HT討價還價,電影公司大可賣俾NECA,美國自己人,賣價平客路廣,要討價,你必需要係冇對手同電影公司覺得figure非出不可至有得傾
上去睇左實物,幾靚喎!對翼係加左d氣勢,不過都要嚴選

唔知隊長仲有無新figure出呢?
我呢d老鬼玩公仔真係自己車架,勝家同brother都有,不過家陣比你玩,比錢會開心d,因為搵材料及造道具真玩好花時間,有時間同friend去玩好過啦,而且自製道具似唔似好見人見志,邊有得比人批評架.....................呵呵。總之,覺得經濟能力有限咪買少d囖,但單為抄賣者,不如玩股票,反正一樣有上有落。
回復  anakin360

其實你睇番HT啲價位,BW同美隊大套都偏低,相信因為呢兩角色之前出過幾次,已有 ...
chungyuihing 發表於 15-5-2014 08:42 AM

好似蜘蛛俠2哥三個反派...人氣唔夠... 片商唔平價賣拉臣...HT唔會出/計過出唔到...有時真係睇返隻 標本/公仔 先再 留意套戲... 週邊野多 套戲都幾難唔收得... 睇下片商點諗啦... (阿凡達都係親自敲門... 不過隻figure真係唔掂... 事與願違...)
再講好似 火影忍者(圖書館都有) 戲情麻麻... 但 人設 出色... 出figure的話我都有興趣...
始終唔係香港嘅 TH同SB 訂HT野已經要貴香港訂一兩魚... 仲要出貨慢 而又無保障... 所以真係少玩左...