Toysdaily 玩具日報

查看: 16827|回復: 44

[分享討論] (更新多張女警裙版本)香港女警新紮師妹方麗娟(楊千嬅),歡迎插佢!

呢隻係我第一隻女性12寸figure,威龍出品無論樣貌同body多數實劣評如潮,預咗大家會話唔正,所以我都接受批評歡迎大家插佢!
我對佢樣貌同body又冇乜嘢,樣我覺得已經做得似,但佢d配件我就最唔滿意,佢個條帶穿唔到d配件裝備,變咗方麗娟只可以做一個係警局冇配鎗的文職女警!
太可惜威龍只出過呢件女警制服,如果出返個d 97前個d穿裙嘅女警制服仲好!

木村兄對1/6既愛,可以響會入呢隻玩具度反映到...:(
:58:  佢是方麗娟(楊千嬅)????   :Q   :time:
我本身喜歡楊千嬅,係Fans....但見到呢隻都.........
anyway...都會入,換劉心悠個頭try try
who the hell is this........................
見到呢隻FIGURE,只能問一句:「阿嬸,你邊位?」:72:
方麗娟?。。。。
其實是另一番風味,當年威蟲收你二三百一盒咋,ht已經講緊閒閒地六七百,ht的頭也是...只能說果個年代是玩裝備,不是頭雕
威龍當年1/6都係玩二戰果d,但佢d坦克模型就好ok
唔可以用而家嘅標準去比,當年算係中上水準
我本身喜歡楊千嬅,係Fans....但見到呢隻都.........
anyway...都會入,換劉心悠個頭try try
milkgaryjeff 發表於 10-5-2014 09:57 AM

我試過拆唔到頭,不過件制服可以俾你個心悠BB著,但件衫會大咗少少!
其實是另一番風味,當年威蟲收你二三百一盒咋,ht已經講緊閒閒地六七百,ht的頭也是...只能說果個年代是玩裝 ...
交叉人 發表於 10-5-2014 01:21 PM

冇錯,唔係個個玩家都了解,其實我覺得威龍配件裝備係做得得好,只係方麗娟配件有D疏忽,裝備同腰帶一次過連埋一齊會好D,佢而家拆散咗反而我穿唔到件裝備!
威龍頭雕佢雖然係卡通化,但起碼做D明星都有7至8成似,一般我都滿意!
佢D Body其實都好有用,俾個d身型矮細嘅明星用呢個Body都係唔錯選擇!
威龍當年1/6都係玩二戰果d,但佢d二戰果d型就好ok
bfish 發表於 10-5-2014 01:29 PM

我覺得威龍比起以前進步咗,不過我想佢出番多d香港警察,出下d大頭綠衣我實買!
唔可以用而家嘅標準去比,當年算係中上水準
haha_muse 發表於 10-5-2014 06:47 PM

冇錯,其實已經算係咁,唔係個個玩家識諗,有d人一見到佢以為係阿婆,當年未有咁進步,唔可以同而家d figure比較,佢點講佢件女警制服出得已經好好,仲要係得威龍一間出過,而家已經好難搵!
你要明白楊千嬅真係一個阿婆