Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 小玩式自組自樂 組隊 組女 自創遊戲角色(20-12-2014更新)

dinosaurlittle 發表於 8-12-2014 01:12 PM
最貴個頭!!!!!!

這是一定的~~~~~~~~~~~~:die:
更新第四組~~重甲型~~{:1_231:}
今次分享下改造過程,但其實只是小學雞級數~~:(

重甲型~~{:1_231:}

右手拳套,左手楯~~

準備第五隻~~~:59:

造型唔錯......
期待下一隻自組作品:57:
超正正正正正正正, 完全擺脫明日香甲既感覺。自問沒可能做到:handshake: 拜服拜服:64:

小小愚見:
像火大的桜姬, 加條三角褲甲, 可能唔錯。
大大應該用CG Body, 腰下好似好强壯,不過做型上配合.
覺得可用加長接器, 加長小腿, 長腿麻 :35:。  另個人覺得呢個figure應該4個中高大少少。

另外前額的髮, 覺得剪短修尖至面長左右。

不好意思,厚多士左。
rilplsc06 發表於 23-12-2014 03:32 PM
超正正正正正正正, 完全擺脫明日香甲既感覺。自問沒可能做到 拜服拜服

小小愚見:

三角褲甲其實都有朋友建議過,可是小弟技術有限,加上那位置是可動位,未做到加甲之餘又可動,所以半放棄狀態~~~{:1_217:}
我全都是用CG Body的,pet pet是比較巨,所以再加甲也有難度:55:
哈,重甲型正常比人感覺應該高大少少,但不幸地佢是4個中最矮的~~:34:
但加不到加長join,因為甲的關係,加長左就不合到,所以我的改造只是小學雞級數~~:34:
止於髮,我實在不敢下手,我一樣是想修尖的,但每次想到失手就沒救不敢下手:63:

大大無需介意,我一直都希望有人可比意見我去改善,其實呢四隻都各自有些問題,只是有D我技術有限不識改:44: