Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 小玩式自組自樂 組隊 組女 自創遊戲角色(20-12-2014更新)

人偶面相很靚,再加用心製作的美麗衣服,簡直一流!{:1_377:}

支持自組 真正享受玩玩具嘅樂趣
又有新野, 正呀!
C hing可以用歌特D衫着得咁好, 真係佩服 ^ ^
總體非常好, 但唔知係咪相同實物會有D偏差。
女醫生條脛好似短少少咁
waiting for part 4 ^^
小小玩具迷 發表於 14-9-2014 10:13 PM
感謝大力支持,原來都仲有人支持,TD除左hottoys外,都冇咩人分享,討論其他12吋了

其實1/6 figure以前是會這樣玩,威龍時代也是玩自組,但現在變得........沒了那份意義,只懂過份追求「即食完美」,還好,今日自組必成神級人物XD

懷念以前改vest改槍舊化日子,但現在已沒那份魄力........
你真的改得好好,繼續努力!
三木白花子 發表於 15-9-2014 07:19 AM
人偶面相很靚,再加用心製作的美麗衣服,簡直一流!

囡頭都是出自高手,真的一流~~:D
衣服就只能用現成的再加其他材料自改,但好大限制:60:
如果可以自己做衣服,那麼顏色,造型都可以自己設計,沒有局限了~~~:help:
Spartan113 發表於 15-9-2014 07:30 AM
支持自組 真正享受玩玩具嘅樂趣

真正好好玩的,自己一手一腳完成自己的設計真的好滿足~~:D
rilplsc06 發表於 15-9-2014 10:53 AM
又有新野, 正呀!
C hing可以用歌特D衫着得咁好, 真係佩服 ^ ^
總體非常好, 但唔知係咪相同實物會 ...

吾,呢問題都有其他人說過,不過其實我冇改造過body,應該是衫領部份著得太上,再汁汁先:64:

好高興大大比意見,我都想多D批評去改善自己,請大大不用介意去批評吧~~~:78:
特級豉油 發表於 15-9-2014 12:38 PM
其實1/6 figure以前是會這樣玩,威龍時代也是玩自組,但現在變得........沒了那份意義,只懂過份追求「即 ...

呵!!是甘的嗎~~{:1_231:}
我其實玩12吋不是好耐,不知以前是點的,是自從見到火大的作品後才玩自組的{:1_208:}

而家的確好多自組神人,不過香港好似比較少~~{:1_215:}
第四組開始~~~~~:70:

尼個係咪CG 明日番上色?
rilplsc06 發表於 4-11-2014 12:43 PM
尼個係咪CG 明日番上色?

係呀~~~{:1_208:}
師兄果然眼利,我用明日香甲改件~~{:1_226:}
好靚既頭雕! 係邊度入?:love:
期待佳作更新。{:1_226:}
多謝分享。
JJ88 發表於 7-12-2014 10:50 AM
好靚既頭雕! 係邊度入?

上拍賣網的~~~~~~:78:
mfleo2010 發表於 7-12-2014 01:44 PM
期待佳作更新。
多謝分享。

感謝,不過而家整到一半停左~~~~~~:(