Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2014年10月 超合金魂GX-67 愛干達號 (官圖P4)

雖然470mm,但實物冇想像中咁大架,因為艦身較窄長...
另外很多又幼又尖的部件,極度容易斷,所以隻艦絕不適宜拎上手玩...
銀河鐵道999 BGM只得劇場版,沒有TV版的那首OP主題曲...:help:
不過愛干達號(後期型)從來冇出過咁大比例的hobby, 連模型都冇出過,粉絲只能必收~
:shiny:
人仔貓 發表於 27-10-2014 05:23 AM
雖然470mm,但實物冇想像中咁大架,因為艦身較窄長...
另外很多又幼又尖的部件,極度容易斷,所以隻艦絕不 ...

還有一隻更後期型,有三個炮台,去年長谷川已出過模型

eddiem249 發表於 27-10-2014 11:46 AM
還有一隻更後期型,有三個炮台,去年長谷川已出過模型

呢盒[三號艦(改)強攻型]長谷川模型我都有~
其實都係後期型,主要分別除顏色外係甲板多了一組砲塔~

講真正最後期型應該係呢隻~

呢隻...主要賣點就只有大,BGM同宮武一貴既艦形設定.

其實雕刻唔夠細緻,舊化唔夠質感,細節粗糙......

warxv兄 入手了嗎? 聽您咁講似乎有D唔係咁滿意喎! {:1_215:}
玩具Joe 發表於 28-10-2014 07:18 PM
warxv 入手了嗎? 聽您咁講似乎有D唔係咁滿意喎!

他有份設計「新世紀合金」的愛干達號,  所以對該艦的設定絕對熟悉。
...噢...信和地庫...$158X...
在超人睇到實物,外形不錯,但陰影上色不夠,船長休息室好膠,與船身不夾
買了可能都要自己加工:(
上次大和號跌至1死零零,不知今次會跌多少?
等待跳樓中:he:
頭像被屏蔽
上次 GX-64 香港現貨 $125X...
人仔貓 發表於 30-10-2014 12:43 AM
上次 GX-64 香港現貨 $125X...

咁抵:x
可惜小弟不是此價入:o
$125X...is attractive, but those chances never belong to me:no:
考慮又考慮... {:1_240:}

要買嘅...始終都係要買 :oh:

聽日出 米青總壇啦 {:1_202:}
聽聞因為版權問題, BANDAI ASIA要瑞記收返晒GX-67行貨畀佢, 現在日版插得咁勁, 相信入錯呢隻死貨的鋪家應該非常樂意畀返佢
應該較少朋友會買行貨,我格完價...係賊船買咗 :(

反而見【新世紀】嗰隻,喺雞旺、現時...2手貨喺鋪面一出,好快就賣出 。

現時 見嗰隻所謂 限定改色版,重要成千  {:1_237:}