Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 愛國者 與 WAR MACHINE MK2 既比較

既然近排大家都討論愛國者 就我個人(純個人意見) 作出比較

輪外形 其實除了塗裝 真係 99%相似
大家都討論合金比例 , 我沒有方法準確測量, 但純以手感重量 我覺得差唔多重

塗裝方面 我個人覺得 WM 會好D, 因為HOTTOYS 等登係愛國者加入戰損, 其實個人覺得沒必要, 反而變得有D假..

價錢既差額係多個頭雕 多百幾其實都合理

好多CHING講HOTTOYS WM同愛國者係咁短時間改良左腳 HIP位倨JOIN以便能完美爆地係值得讚, 但腳跟位冇改良去支持上身係值得 HOTTOYS 研究一下

以第2隻合金來講 愛國者係進步左, 亦都有再進步空間 當然唔會會一次好晒... 唔係點仲有 MK 234567... :36: ANYWAY 有改善已經係一件好事 純個人意見, 歡迎討論

另外 早前講 愛國者人頭面罩位置問題, 呢方面HOTTOY 都要改良下, 係SET 唔到高手既位置, 不過反而好少人講佢兩個面罩, 其實都幾好玩, 但好似各大高手都冇影到..浪費左2個面罩既用途
中肯評語……:71:
師兄,我玩完之後都係分吾到2個面罩既用途,可告訴小弟嗎?thanks
thks for sharing........................
thanks for your sharing......
面罩方面寶貼可解決,其實問題不大~
反而上色方而我覺得可以好D~
我睇過幾隻都有粗粒,
最後揀左隻心口同面罩都OK既算數~
fair comment. :71:
我覺得出得唔錯不過玩起來無玩bandai合金咁順手

可動裙甲幾好不過##揈如果可以好似bandai模型咁hold住個位就好玩好多
呢隻野有好多人上去換,越遲攞就要越小心。
其實HT你叫人唔好影到件野咁靚,D人見到就自然冇要求冇期望,買你隻野就自然冇投訴。
自然又唔多人換野,你D同事又駛唸咁多對白又唔駛咁煩。
你D野清清楚楚俾人知,就唔會令人失望啦。