Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2014年10月 聖鬥士聖衣傳說 雙子座 (官圖P27)

我覺得咁設計真係 side 左撒卡............................
家下小得咁西利,之後咪又係好多人入{:1_203:}
哩隻睇嚟一萬yen唔走得甩....:$
記得上屆動漫節咪好像cosplay比賽有個人造套衫係咁囉

唔生唔死  半生半死  兩頭蛇!

又擦閰王鞋  又擦聖女鞋  苟且偷生傀儡一名……:78:
遲d牛頭馬面  半人半鬼乜都出晒泥
哈佬畏限定版!!

反而見強國的廬山百龍霸特效造得幾有氣勢
好就要讚 !  朕唔係百彈齋主……:78:

比我係星矢fans 留返d錢係車田作品上加特效
好過晒位入埋d少林功夫+足球啦!

星矢fans們眼光是雪亮的……
黃金聖衣唔係每件都有寶石  例如天秤係無的
有的例如獅子 水瓶 每件只有一隻色的寶石
先能夠特顯其黃金聖衣的點綴性!

你家下一點紅一達藍 心口肩膀仲老年咁大塊
一擊即碎啦!女裝都嫌“娘“啦
冥衣失去陽光成份既黃金衣
何來仲會有閃耀寶石作襯托
有無真正研究過先出ga!!

原設計造型係連動結構的!咩叫設計  咩叫美感
有無研究過先係人地咁經典既設定上作延續呀!
如果唔當佢係聖鬥士角色,唔當佢係撒卡,其實隻野幾型,兩邊聖衣design可以完全唔同感覺呢點好正,真係名乎其實既雙子聖衣,如果出都應該會入手,反正已經買唔返ex雙子
只覺很花,no feel ,星矢no way
現在配色設計醜得很, 如全金色會美得多啦
除非套電影真係好正啦,唔係大眾多數好難接受全新設定:58:

消費者眼睛是雪亮的…讓銷量決定此系列會否爛尾:x
若果聖衣型態夠特別, 都有得諗
心口個雙子圖案:72:
黃金聖衣唔係每件都有寶石  例如天秤係無的
有的例如獅子 水瓶 每件只有一隻色的寶石
先能夠特顯其黃金聖 ...
薜安 發表於 11-5-2014 05:02 PM
兄台, 從來都無人話呢件野係一半黃金一半冥, 係論壇內講笑咁講啫...
至於設計方面, 車田係總監督, 一切佢SAY YES, 無人會反對...
批評人都要有POINT至得...
有點play arts feel:Q
咩有point無point姐……
隻野點大家有睇既嘛……=.=

唔係有人覺得好掂呀……