Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2014年10月 聖鬥士聖衣傳說 雙子座 (官圖P27)

都係果句啦……賣得既 先泥講我無point啦……
認為掂既咪開個post逐點撐囉……

啄住我d ...
薜安 發表於 12-5-2014 06:53 PM
:38: ok, 你最有point, 得閒再"傾過"~~!!!!
係呀, 記得開post數晒呢隻野有幾唔掂~~!!!thanks~~!!!
之前的post:
「等我估吓會出啲咩先:
話明聖衣傳說,應該在聖衣攪啲嘢!
可能性1:全膠冇金屬
可能性2:用皇級系列前後上甲,唔再用套入式
可能性3:高可動甲,會有連動效果
可能性4:用MG悟空及Rider的size(即係皇級與EX之間)
可能性5:首批角色是電影版
可能性6:只有穿着形態沒有星座形態
唔知會中幾多個point,定係一個都唔中呢!」

照睇今次個辦,佢應該行牙狼及playart改嘅路線,聖衣不能脫。
高度大約EX高少少,似乎冇金屬件(可能腳底有)
中咗1、5、6
唔知幾時先再有詳細嘅介紹呢?
ok, 你最有point, 得閒再"傾過"~~!!!!
係呀, 記得開post數晒呢隻野有幾唔掂~~!!!thanks~~!!!
香港人 發表於 12-5-2014 07:01 PM

仲傾?!係人都怕左你啦

唔敢講喇……隻野無問題  好好  預祝大賣!!
之前的post:
「等我估吓會出啲咩先:
話明聖衣傳說,應該在聖衣攪啲嘢!
可能 ...
CD-ROM 發表於 12-5-2014 07:06 PM
嗯, 如果無星座形態, 會否連甲都係除唔到...???
希望都係沿用神話模式~~!!!!!無星座形態但可當裝著咁玩都好~~!!!!
仲傾?!係人都怕左你啦

唔敢講喇……隻野無問題  好好  預祝大賣!!
薜安 發表於 12-5-2014 07:07 PM
唔傾咪唔傾囉~~!!!!byebye咯喎~~!!!!
原來聖衣傳說就係無星座型態?  咁同SHF有甚麼分別?
回復 229# 香港人

呢隻試辦,照睇甲不可脫,似牙狼咁。
我估計Bandai會出神話版,不過要睇傳說Line有幾受歡迎。
甚至可能兩Line產品有互動可能性,啲parts可交換用(例如面相、髮型、手部及effect等)
回復 231# mushroom

最大分別係size及用料,如果行牙狼及sic路線,會以PVC為主。
回復  香港人

呢隻試辦,照睇甲不可脫,似牙狼咁。
我估計Bandai會出神話版,不過要睇傳說Line有幾受歡 ...
CD-ROM 發表於 12-5-2014 07:23 PM
都ok, 至少攞上手玩唔會又左跌右跌...
全pvc更加考彫功...
香港人 發表於 12-……5-2014 07:13 PM

怕左你呀……{:1_206:}
原來聖衣傳說就係無星座型態?  咁同SHF有甚麼分別?
mushroom 發表於 12-5-2014 07:16 PM

無星座形態?!:@
咁同d 硬軚老變有乜分別?!!crazy{:1_232:}
冇聖衣形態都冇所謂啦!
好似高達咁,有HG, MG, PG, HCM PRO, METAL BUILD, GFF, ROBOT 魂。
每條Line都有唔同特色,各有各喜好,百花齊放咪幾好!
無星座形態?!
咁同d 硬軚老變有乜分別?!!crazy
薜安 發表於 12-5-2014 19:48

你無留心睇個手臂個關節咩{:1_236:}
香港人 發表於 12-5-2014 19:13

咁你同我傾喇!人兄{:1_214:}
咁你同我傾喇!人兄
狂四郎 發表於 12-5-2014 11:07 PM
:handshake: 你肯同我傾真係好呀~~!!!!!
呢排都窮, 真係等出左望實物至諗...