Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] Iron Patriot 苦過DeDe

thx, ching
請問買左應該點整手睜位?
jackal3890 發表於 14-4-2014 05:08 PM

blu-tack係好似泥膠咁.
搣少少痴响插入手臂o既膠柱位度, 然後插入手臂. 得左!
日後有需要方便清除, 不留痕跡.
終於的起心肝去換手掌
諗極唔明點解換可動關節手掌要帶成隻body去... 問多次confirm都係唔得, 話公司規定左.
淨係袋個body去又驚整爛其他位. end up唯有原盒帶去, 十分麻煩...   :what:

既然帶左body, 順便叫佢跟埋手睜甲.
職員拎左成隻野入工場, 數分鐘就攪掂出返黎.
手掌佢地冇換件, 而係將手指關節屈返開俾我 (相信係硬爆, 但check過冇甩油, 鬆緊適中便收貨)
至於手睜甲, 職員話原裝用膠水痴上去的, 今次師傅補少少膠水痴返上去喎. (仲叫我下次再甩就自己用膠水痴...)

最後都係唔明, 換/整手掌做乜要帶成隻去呢? 想不通..想不通.. :67:

anyway, 終於唔洗豎起中指凸人 :(

同超合金魂比較係咪金屬成分少D?
同超合金魂比較係咪金屬成分少D?
joshuakit 發表於 25-4-2014 10:39 AM

冇買超合金魂好耐, 對上一隻已經係EVA機體.
    EVA機體幾乎整隻素體係金屬. 如果同佢比, 含金量係少左dd.
    其實隻Iron Patriot幾墜手下, 只係同我想像有些少落差而已.
師兄, 我估家吓有咩都要成隻換=只係畀你換一次, 唔再手手腳腳逐件畀你換... HT醒咗!
我已前見過有神級驗C官換可動手掌, 睇咗4對都話唔得......

今次IP我都要上SB換. 第一隻個心口有個手指模, 拎去換完. 整體OK, 但係返到屋企先見到心口透明件入面有膠水漬, 之前睇唔到, 唉... {:2_299:}

手背甲我都有甩, 加張膠紙(加厚用)頂住就算, 唔用AA(驚白化). 自己整到, 無咩問題.

其實呢一隻真係好靚, 夠重手, 放入櫃個色又真係幾突出!
頭幾日阿仔日日望佢, 好開心~ {:2_292:}
師兄, 我估家吓有咩都要成隻換=只係畀你換一次, 唔再手手腳腳逐件畀你換... HT醒咗!
我已前見 ...
MilkyGoGo 發表於 25-4-2014 11:42 AM

雖然人人價值觀唔同, 但真係好怕d直角無塵驗屍官...
    一來阻住後面輪o既人, 二來攪串party令所有人要遵從一d無謂規條.

心口透明件入面有膠水漬 <---最終冇去換?    如果close up先見到就算罷, 得又行多轉 :67:
回復 39# zombie

無換到, 一來已經換&#21655;一次, 二來遠睇都唔覺~ :75:
唔知好彩定唔好彩,仲未拎得,好驚到我拎時係俾返D sad貨我,又要走2轉
今日放假去拎,好彩無問題,手背甲我唔敢太大力,驚整爛!
頭像被屏蔽
幸好我易滿足, 只入了愛國者1:6胸像.
有塊未用過的面甲其中一粒磁石無啦啦nut左出黎,自己貼番佢定&#25886;去換好呢?唔通又要成隻&#25886;去?
頭像被屏蔽
昨天&#25886;&#21655;,小腿後面有一條花痕。都唔知換唔換好。驚換&#21655;仲衰。有無師兄有同樣情況?
唔係正面, 唔係好覺, 唔好搞佢喇... :o