Toysdaily 玩具日報

查看: 10773|回復: 15

[玩具攝影] 有著超級戰士基因的新人類 --- <孤高的狼人>

未來數天會到沒上網的野郊,就在潛水消失前出個POST吧。

狼人,擁有超強反射神經、靈敏的臭覺、快速自癒能力,可稱為不老不死無敵之身 (有稱為Invincible wolverine,但對Hulk應該會被撕開兩邊吧); 再加上手術後全身骨骼包裹著傳說的Adamantium 無敵超合金,更臻完美!  再加上由美國獨立戰爭、南北戰爭、越戰等累積下來的實戰殺人經驗,世上根本無人能與之匹敵。

然而若硬要雞蛋挑骨頭,狼人就是不會飛、樣子不俊俏、(漫畫設定)不夠高,且對磁力王死路一條。

但電影Hugh Jackman高大型男把原來漫畫中不夠完美的Wolverine更趨完美。 床上殺女,戰場殺敵。 去相~

用了偽body (懶除衫換衫了),但真的略嫌不夠大隻。 T800 Body太大;中型Body又不夠看…,如果有T800和中型Body之間的產品就好了…

PS吧… 和美國隊長一樣,放入焗&#29192;焗大包吧~

著一件衫視覺上會覺得大隻了,遲些舊化後拍吧!

.
西裝LOOK~ 在倉不夠光下有些走焦…

謝欣賞~~~~~~

個頭好似好大定條脛好似好長。一向都鍾意狼人,多謝分享
回復 4# deeyuk

之前有師兄講過為就衫:西裝長褸,身體瘦了點;頭大了點。 但我用其他body又不太覺頭大了,但坊間就是欠缺中上身型的body. 這中間大細body不夠看

其實師兄個BODY既體型差唔多,係條頸幼左D,腰位因為可動睇落瘦D。而且好多師兄都話大隻BODY就會著唔落HT條虧佬褲...
我諗可以買個大隻BODY再裝落個正常SIZE既下半身。不過大隻BODY應該著唔落件背心...
PS:之前睇電影訪問,Hugh Jackman話今集想俾觀眾一種「嘩!狼人都有去玩健身」既感覺,所以呢集相比前幾集係大隻好多。我諗配個大到有D離譜既BODY應該都唔過份。
先前無拎去換
原來個個把刀都係咁.
支持美圖,真係人人心目中都有隻屬於自己&#22021;狼,所以咁多自組狼每隻都有自己風格:71:
Nice work. Totally support wolverine. A bigger body looks better. But skin tone difference is still a problem. This wolverine skin is very dark.
先前無拎去換
原來個個把刀都係咁.
graffitihim 發表於 12-4-2014 10:29 AM

我有拎去換,不過佢比左兩把我睇個字都唔正中,最後都係要番自己原本個把
狼人加特效好鬼正~~~~~:78:
呢隻狼頭真難搞,咁大個Body都仍有頭大身細之感!

多謝用心拍攝和分享。
回復 7# graffitihim

小小瑕疵算數啦。 費事比人話驗屍咁驗。
回復 8# rx78man

對,每人心中都有一個人狼!
師兄拍出超水&#20950;的狼人了{:1_221:}