Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 變形金剛MP-12 Cybertron Warrior登場!!!

但又加價.....................
ray文 發表於 14-4-2014 11:41 AM

如果下次MP10再版,加價都好過食d無良騙徒嘅炒價吖~ {:1_203:}
如果下次MP10再版,加價都好過食d無良騙徒嘅炒價吖~
BoAkawaii 發表於 15-4-2014 01:24 PM

贊成你講法{:1_235:}
初初亞限再版錯過咗,搞到喺Y拍用2K高追  

而家個seller開價$2850

我 ...
BoAkawaii 發表於 14-4-2014 11:14 AM

講中我心聲,我都唔鐘意個馬甲所以呢隻可能唔會買
如果下次MP10再版,加價都好過食d無良騙徒嘅炒價吖~
BoAkawaii 發表於 15-4-2014 01:24 PM

咁一定呢................:36:
講中我心聲,我都唔鐘意個馬甲所以呢隻可能唔會買
tolete 發表於 15-4-2014 01:28 PM

其實我希望馬格斯係一體變形,因為卡通佢都係成架車變,而唔係變成白色文哥又著件聖衣,不過TT廠一定係出隻白色文哥加馬甲架喇,MP10個模已經預留空間比馬格斯。

我本身只係鍾意第一二季果d老變(before老變大電影),有Rodimus Prime同Ultra Magus果季已經唔鍾意睇,因為已經冇文哥同老麥,又冇星星叫。我dislike Rodimus Prime,所以MP09亦冇買~
其實我希望馬格斯係一體變形,因為卡通佢都係成架車變,而唔係變成白色文哥又著件聖衣,不過TT廠一定係 ...
BoAkawaii 發表於 15-4-2014 03:49 PM

我情況和你一樣,我都冇入洛迪文,也唔鐘意睇果季的卡通片,我反而喜歡Masterforce,Headmasters日版, 老柯同老麥果季最鐘意!
我情況和你一樣,我都冇入洛迪文,也唔鐘意睇果季的卡通片,我反而喜歡Masterforce,Headmasters日版, ...
tolete 發表於 15-4-2014 03:58 PM

Headmaster我都鐘意睇,因為福特好正,不過日本仔又整死咗文哥,而馬格斯又好hea咁比六面獸搞掂,明明喺電影成個爆炸斷手斷腳都能夠復活~ :x

總之Rodimus同Magnus我都冇乜好感~
Headmaster我都鐘意睇,因為福特好正,不過日本仔又整死咗文哥,而馬格斯又好hea咁比六面獸搞掂, ...
BoAkawaii 發表於 15-4-2014 04:14 PM

果兩隻設計都唔系好型,唔似柯柏文甘煞食,有領袖風範,變形又正!
初初亞限再版錯過咗,搞到喺Y拍用2K高追  

而家個seller開價$2850

我 ...
BoAkawaii 發表於 14-4-2014 11:14 AM

2800, 真係好貴,一早買左唔使食炒價啊!:!
但係樓主點解你隻mp12對眼同初版唔同?
究竟係再版對眼大返定係樓主中獎?
但係樓主點解你隻mp12對眼同初版唔同?
究竟係再版對眼大返定係樓主中獎?
vincent0410 發表於 17-4-2014 01:00 AM

咁我又真係唔太清楚喇...........我冇初版.............{:1_237:}
回復 85# vincent0410
對眼係有d奇怪, 不過樓主呢隻相信應該係正版, KO版唧車燈應該係無畫黑線,
加上留意呢隻MP12頭頂中間果塊四方形似係正版.

?209
回復  vincent0410
對眼係有d奇怪, 不過樓主呢隻相信應該係正版, KO版唧車燈應該係無畫黑線,
加上留意呢 ...
thiam 發表於 17-4-2014 10:29 AM

thx提供資料, 不過都唔緊要啦, 反正覺得ok就算了............:)
我同樓主都係喺同一間玩具店入MP-12,我都認為係正版,果間玩具店都係有商譽,我相信唔會賣KO當正版做衰個名,人哋冇呢個必要嘛。我知道KO個盒面係"令"身,而正版個盒係啞色,Sideswipe亦有Autobot logo,KO冇logo,所以應該係正版。

至於面相,我都係冇初版,唔知有咩分別,不過從照片中,初版對眼我覺得有d邪惡,又有d咸濕,我覺得再版對眼唔同,可能係一種改進。
2800, 真係好貴,一早買左唔使食炒價啊!
tolete 發表於 16-4-2014 05:20 PM

$2850真係好貴,MP10幾乎全膠,不過最近一次Y拍成交已經去到$2350,好難講幾個月後唔會炒到$2800,所以希望官方能夠再一次再版,無謂益d無良炒家,有錢點解唔自己賺返?