Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 港魂 獅子座 EX OCE 派貨日期

=-=以前放假唔送野
我次次寫屋企收 佢就返工時間打黎
今次我轉左公司地址收 佢就放假先打黎

我想問 佢係咪有讀心術  次次玩我
嘿,盒面大大隻字寫明唔可以管理處代收GA喎!_
g_le_333 發表於 20-4-2014 06:42 PM

D 職員邊理得咁多
求其搞掂就走人啦~
今日下晝已收....

本身係約 18號晚的,結果尋晚出咗街先打嚟問我屋企有冇人....結果唯有改今 ...
g_le_333 發表於 20-4-2014 06:40 PM

卡隆係冇啡盒的...
日版行版都係...
因為咁佢先係外面加個紙皮盒...
有啡盒既卡隆係後面日版抽選既...
回復 32# 玩具

重申:我果單就唔關佢地事的,係我不在家叫佢放管理處的!
砌左,雖然鐘意EX版多D,不過OCE有其特色,特別係白色披風.

可惜我個隻有D八字腳{:1_198:}
星期六打俾我, 開緊工聽唔切電話, 見電話號碼5字頭, 一時醒唔起會係送獅子座. (只打過一次俾我, 同埋無留言到我voice mail.)
今日三點幾打黎, 話一個鐘頭內到, 剛剛要出街, 谷鬼氣叫佢擺係管理處. (管理員係唔會代住戶簽收既. 咁你地諗下送貨既哥仔點做喇.)
正如樓上某位大大話, 送貨哥哥既禮貌真係....

我今日收貨,已講明早上8-12,個班粉腸,係要下午4點打來,話現在係我樓下,可唔可以現在上黎,我心裏即時已講,"小李老味",明明已寫上午,他們係都要下午送,中文字唔識睇,我唔怪佢地,但估唔到,連數子都唔識睇,咁點做速遞呀!d時間搞錯晒,仲好意思打黎問我,現在方唔方便收,真吹膠脹。
回復 37# 步京暈
如果佢上午送唔到, 點都應該打電話通知個客話聲俾人知.
之前扒過文知道呢間速遞既"服務", 所以我都有晒心理準備.
回復  步京暈
如果佢上午送唔到, 點都應該打電話通知個客話聲俾人知.
之前扒過文知道呢間速遞既"服務",  ...
Firewalker27 發表於 22-4-2014 12:20 AM

對,他們在4點打比我,話而家係我樓下,現在上來送貨o唔ok,聽後,我成個彈起。
收短信,話今日送,一心以為8-12,等到1點,冇辨法,要出去,點知四點才收電話,好在工人買餸回家了,否則d貨又唔知去左邊樹。
我明日會打去B me 音 笨大投訴。
對,他們在4點打比我,話而家係我樓下,現在上來送貨o唔ok,聽後,我成個彈起。
收短信,話今日送,一 ...
步京暈 發表於 22-4-2014 12:37 AM
慳返啖氣好過 :38:

日本人同聲同氣:67:

點投訴都無用
佢一向都係自把自為
貨送唔到來又會屈你 '不在家' 所以送唔到
總之佢無敵的
一定無做錯野
錯既係你幫襯左佢
點投訴都無用
佢一向都係自把自為
貨送唔到來又會屈你 '不在家' 所以送唔到
總之佢無敵的
一定無做錯 ...
玩具 發表於 22-4-2014 09:00 AM

Yes agree. Complaint is useless. I used to do this several times without any improvement.
頭像被屏蔽

我可以話比你知同premium講係無用,因為成個運送過程主要係睇個送貨員
因為你同premium投訴,佢地就會同Yamato 既 CS反映,但最大問題係,
送貨員對佢地公司既CS centre喺採取絕對無視既機制
簡單d講就係無皇管,如果你真係想送貨有效率既,我只可以建議你同個送貨員親自聯絡(當然要幫襯唔少仲要習慣某星期x送貨先ok)
咁煩…其實叫魂限將 d 貨放響一兩個收集站等人自己去拎仲好
好似淘寶咁