Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: lukyuet

[新品消息] SR GGGG 亞版已出

同意師兄所講,
呢兩年o黎,我對真係鍾意o既,都會訂。
Garycharm 發表於 2-4-2014 10:55 AM

以前我會享受格價既樂趣...
依家人大左太忙,所以鍾意都訂左先...
以訂價入到心頭好,固然安心又欣喜~
現貨以實價YEN算都接受~比多少少亦不介意。
但是炒價不應當作合理來看,支持炒風對大家都無好處。又唔係古董!

有錢咪買豪d..無錢多格價亦無妨..意見和價值觀各人也不盡同,網上吹水"呻"吓也很平常..:77:
其實"所謂炒價"有時真係好睇人點諗或timing都唔易界定
呢隻差唔多10000yen未出前訂6魚幾,咁即係只係6算幾左右
咁依家可能有啲人見依家7舊幾8舊咁本身10000yen都係8算左右計落都同原本定價差無幾唔算炒貴好多都仲買得過,另外仲有一部份喺之前見訂都係6百幾嘅人眼中當然覺得係炒貴咗啦~
不過又好似有人講過有啲日網開訂7000yen左右,我當用成8算去計都係5百幾,咁唔通對之前用6魚幾訂嘅人嚟講叫跳樓價?!
如果計埋運費, 日網定都係貴過6百幾個D.:65:

其實"所謂炒價"有時真係好睇人點諗或timing都唔易界定
呢隻差唔多10000yen未出前訂6魚幾,咁即係只係6算幾左 ...
炒價仙人 發表於 3-4-2014 12:17 PM
我之前在Ami訂,訂價 7,060 yen,我用EMS快運 1,800 yen。Ami是3月20日做credit card過數,匯率0.07746,最後埋單HK$6魚8草。3月24日香港收到貨。

但我未等到Ami貨,便忍不住在22日的週六在"雞旺"買了行貨,就HK$7魚5草。

托那些炒家炒店的福,上週三以HK$8魚3草放了連Ami運輸盒的日版GGGG。

所以,來來回回成本價才HK$6魚1草!真系多謝晒d炒家。{:1_203:} 
每個人都有自己最心愛的童年玩具,心中亦會有個價! 我就會覺得該件玩具是自己心愛,而價錢又合理,不論昰訂價或是後期在玩具店購買,喜愛就可以! 反正每個人對每件玩具的喜愛程度不同!
我之前在Ami訂,訂價 7,060 yen,我用EMS快運 1,800 yen。Ami是3月20日做credit card過數,匯率0.07746,最 ...
gazza1211 發表於 3-4-2014 03:57 PM

其實你咪又係炒:44:
巴打們旺角精品$66X,唔知有冇贈品,我兩分鐘前樓上姑仔買75X,無晒心機玩😭錯X晒!
巴打們旺角精品$66X,唔知有冇贈品,我兩分鐘前樓上姑仔買75X,無晒心機玩😭錯X晒!
櫻島一號 發表於 12-4-2014 04:13 PM

佢FB已講無贈品..........
:71:回復 15# 超港人
Totally agree !!!