Toysdaily 玩具日報

[分享討論] DCC figure齊齊玩討論區

差JOKER:79:
差JOKER
hkgkindaichi 發表於 31-3-2014 11:11 PM

ching你隻two face係預先訂左?
差JOKER
hkgkindaichi 發表於 31-3-2014 11:11 PM

joker好似在旺角見過, 不過遲d會出返boxset~反而sicken head joker就難搵d.
出左ge owlman 同邪惡flash可動,造型上色一流
25關節
回復 34# getter1234

師兄有冇玩爛?我隻johnny quick斷咗手腕 :79:
回復 31# hkgkindaichi

arkham系列真係出得好齊 :46:
回復 36# Assassin

arkham 仲未齊人, 因為仲未出 神探Gordon啊~~ 出埋batman有伴了~XD

ps: calendar man我反而覺得可有可無~ XD
回復 35# Assassin

I know that feel bro…….雖然我無買到Johnny Quick
因為我都有兩隻DCC figure比我玩到壯士斷臂
我自問都係錫住黎玩,咁都整得爛…
回復  Assassin

I know that feel bro…….雖然我無買到Johnny Quick
因為我都有兩隻DCC figure比我玩 ...
天涯孤客 發表於 1-4-2014 04:32 PM

我隻owlman無事, 反而有d舊figure (都係alex ross系列)擺放o左都好幾年了, 有次清潔個櫃時無啦啦斷手, 最後要自己set銅枝不過都唔敢點郁佢了. 另外figure d 膠味真係幾勁...
我隻owlman無事, 反而有d舊figure (都係alex ross系列)擺放o左都好幾年了, 有次清潔個櫃時無啦啦斷手,  ...
jeffloh 發表於 1-4-2014 04:53 PM

我正正就係Alex Ross版Superman斷手!
另一隻係Dark Victory版Batman,一開盒就斷臂…

我只係用AA膠粘住,反正都唔多郁佢XD
我正正就係Alex Ross版Superman斷手!
另一隻係Dark Victory版Batman,一開盒就斷臂…

我只係用AA膠 ...
天涯孤客 發表於 1-4-2014 05:23 PM

我好幾隻都出事...zatanna, cheetah, 好彩2隻batman都無事...
另外dark knight returns隻batman個knee唔知係長期support太耐, 都開始出現"關節痛"... >.<
我好幾隻都出事...zatanna, cheetah, 好彩2隻batman都無事...
另外dark knight returns隻batman個knee ...
jeffloh 發表於 1-4-2014 05:26 PM

dark knight returns隻batman個站姿的確好高危…
回復  getter1234

師兄有冇玩爛?我隻johnny quick斷&#21655;手腕
Assassin 發表於 1-4-2014 03:36 PM

今日我拎過上手睇
見到幾正,不過對佢唔熟,無買到
owlman我又比較中意 earth-2 造型
不過點知都係心掛掛,再上youtube睇兩隻review,真係好正,好大特破:35:
所以決定聽日買:35:
師兄你果隻點爛法?關節緊過頭?
回復 43# getter1234

唔買就走寶啦,快&#21874;買啦 {:1_214:}
因為johnny quick用金屬色上色,所以比正常figure更容易癡住&#21874;關節,我整斷&#21655;手腕關節原本可以回轉,但因為關節脆同埋有油癡住,咁就斷&#21655; :cool:
回復 44# Assassin

綜合幾位玩家的結論,有遲早殘廢的弊病:( 反而泰美萬年body少出現咁的問題{:1_220:}

自從買&#21655;DCC origins Batman, 玩落已經有痴關節位的情況; 開頭只會拉扯用埋風筒都唔是好得仲開始見白……最後用逆方法"推住個關節位先扭動",但要避重就輕; 如扭唔到先輕輕拉拉再用"推扭法",大多都成功:71:我之後的Deadshot同Arrow隻死轆都有用!