Toysdaily 玩具日報

[分享討論] DCC figure齊齊玩討論區

原先只係訂左呢set既Batman,不過後來睇番Earth-2漫畫,覺得好正,有D後悔無訂Green Lantern同The Flash,如果有現貨都想買黎玩下~
原先只係訂左呢set既Batman,不過後來睇番Earth-2漫畫,覺得好正,有D後悔無訂Green Lantern同The Flash,如 ...
天涯孤客 發表於 25-6-2014 11:05 PM

我都覺得green lantern幾型, 不過只係訂了batman, 因為都幾多條line會入, 所以唔會咩都"set入"啦~ 昨天已取貨, 玩上手都唔錯, 另外原來飛鏢係可以摺埋嫁~
我都覺得green lantern幾型, 不過只係訂了batman, 因為都幾多條line會入, 所以唔會咩都"set入"啦~ 昨天 ...
jeffloh 發表於 26-6-2014 09:38 AM

我都仲等緊call~好期待隻Batman,到左手會將呢隻同之前隻Flashpoint版擺埋一齊XD
另外近年DCC不停咁整Figure,幾乎個個月都有野中,下下set入真係唔得掂!
就算我而家揀黎訂,銀包都係成疊單……點解唔係成疊銀紙架……
我都仲等緊call~好期待隻Batman,到左手會將呢隻同之前隻Flashpoint版擺埋一齊XD
另外近年DCC不停咁整 ...
天涯孤客 發表於 26-6-2014 11:14 AM

咁DCC都係百零蚊一隻, 都玩得起o既, 玩少隻Hottoys都等於10隻了~ 只係如果隻隻都入就無位display啦~ 其實我又唔怕佢出得多d, 起碼唔洗好似marvel legends, star wars咁一出就要去搶...仲要得返d"死貨"
Green Lantern earth-2 ver. 真係好正. 到時買現貨得啦, GL 在港人氣麻麻, 無人爭
咁DCC都係百零蚊一隻, 都玩得起o既, 玩少隻Hottoys都等於10隻了~ 只係如果隻隻都入就無位display啦~ 其 ...
jeffloh 發表於 26-6-2014 11:28 AM

DCC其實真係算非常抵玩既,加上大部份有得訂,除了舊款難搵,新款真係買得無咩壓力
反而因為唔貴,入下又一隻,入下又一隻,唔多唔少都收左幾十隻,真係無地方擺了,而家仲有十幾廿盒無位擺,仲未拆…

另外我無錢係因為除左DCC,我仲有買好多其他野…睇黎真係要節制下了XD
Green Lantern earth-2 ver. 真係好正. 到時買現貨得啦, GL 在港人氣麻麻, 無人爭
gl_edmond 發表於 26-6-2014 11:41 AM

Sad but true,尤其幾年前套真人版仆直,較少睇漫畫既朋友對GL既觀感應該一般
新手想儲多幾隻Talon
請問大家知唔知邊度重有貨?

重有大家係邊訂多?
黎緊想訂多幾隻10月隻red hood

Thx
新手想儲多幾隻Talon
請問大家知唔知邊度重有貨?

重有大家係邊訂多?
黎緊想訂多幾隻10月隻red hood
...
alfred_cht 發表於 26-6-2014 01:17 PM

red hood應該下個月出, 一早cut o左訂了.
係邊訂多: 廢事賣廣告, 不過成個香港基本上得2,3間有得訂, 行轉旺角/銅鑼灣都見晒了~ 現貨就睇下有無行貨, 如果有基本上好多玩具店都有~ XD
Sad but true,尤其幾年前套真人版仆直,較少睇漫畫既朋友對GL既觀感應該一般
天涯孤客 發表於 26-6-2014 12:30 PM

無錯. 不過套電影真係拍得唔好, 造型選角劇情通通唔得. 作為粉絲的我非常失望. GL 好難紅, 因為太多主角, 好難 FOCUS 到讀者的心. 我當年鍾意係因為DC 剛改革, 用 Kyle Rayner 做唯一的 GL (DC 當年都深明GL 人氣唔高的原因).
batman75周年4-pack set2 開訂未?
batman75周年4-pack set2 開訂未?
csp0120 發表於 26-6-2014 11:04 PM

開左la~我都有訂:51:
係咪得咩嘈有???
回復 193# csp0120

應該唔止佢有, 不過建議要訂好快d訂, 因為都已經開o左訂一段日子, 依家唔知仲有無得訂呀~

ps: 我相信會有行貨, 不過我自己都已經訂o左, 好過到時周圍搵~
今個星期會返呢款, 有興的巴打可以留意~