Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: benbenben4213

[個人收藏] 賓賓賓 2014 京阪神奈戰利品

回復 30# revy

C hing,  可否指點一下心齋_橋與梅田的mandarake 係邊緣
最好真係要有定位,用google map 搵,我都好難講比你聽,心齋橋個間唔近心齋橋,要途經美國村再直行就見到,最好去到美國村中間有個公園個度再用google map就易搵好多
回復  revy

C hing,  可否指點一下心齋_橋與梅田的mandarake 係邊緣
saihttam 發表於 26-3-2014 13:44

梅田嗰間 mandarake 點去,請睇小弟上年遊記 3.2.2啦
http://toysdaily.com/discuz/thread-208801-1-1.html
不過記住要行地下街過去,如果行路面過好難搵
至於心齋橋區嗰邊間 mandrake 近美國村

以面向道頓堀固力果牌(激安之典堂嗰邊岸)為中心點,向你既右手邊行,過左御堂筋條大馬路後,你會見到有交通燈上面有塊牌寫住「道頓堀橋北詰」,之後你就向右手邊(難波站既反方向)行兩個街口,見到「心齋橋東京海上日動大阪」,係嗰個路口直入就會見到 mandrake ,好大間,紅噹噹,包唔會見唔到。

P.S 係入去 mandrake 途中會見到蟹道樂分店,有其他師兄話呢間食得舒服 d ,味道又好 d
不過當然最好就係好之前做做功課先,預先係 google map 行一次咁就搵陣嘞