Toysdaily 玩具日報

樓主: henrylaw1986

[分享討論] 睇模型變左被人無理取鬧的不吐不快

單單按你咁嘅講法,個店員真係好唔啱! 以後唔去幫襯佢。改為出來旺角睇,多嘢睇又可散心。
回復 2# Panzer

唔好再幫襯佢:67:

and i don't care the price different of shops. spent a afternoon to check the price, but only saved 5-50 dollars. why not i buy at the beginning, then go home to assemble model...
That's the point
老老實實... 就算係來格價佢都吹你唔漲丫~?
what a damn shop....... :*
各位師兄,
大家都知我地呢D鐘意玩具既,到左星期六日,落一落樓睇下玩具揀下玩具係減壓一大法,
我都估唔到會有甘不愉快既事發生係我身上,
講真我無辦法形容,但我臨走時同佢講野既時候佢個樣真係衰到不能形容,
無錯,玩玩具無理由為幾十蚊受氣(真心講,唔好以為而家鋪係好平�最平,我尋日亦到留意到1�48 RX﹣78 同其他幾盒係美祺平過佢, 自從佢裝修後佢D價係進取左),我一定唔會再幫襯甘既“大鼻”+“鬧客”模型店
人同人相處有時就因為一個誤會便破壞了雙方的關係!

講真, 我之前都有過類似情況好幾次(在其他地方), 真係唔會再去依D店舖
有些店家態度真係好差
買或睇都比說話你聽
比錢你賺,重要受你氣
我情願比貴少少都唔會買你野
就算知道依D舖平過其他的平都唔會再去買野
下次梳靚 d 個頭,著件靚 d o既衫,再去試試~~~ {:1_208:}
其實樓主決心吾再踏入該店既話可以比D顏色佢睇,你有幫襯又咁客氣佢咁對你。你吾洗卸佢。揾两三 ...
lacus 發表於 23-3-2014 06:45 AM

要找幾個紋身漢去做才行啊!
尼d情形我都有發生過,不過我都有幫佢買野,只不過我會好唔禮貌甘喝9佢,我黎買野你以氣我受呀??有時對唔同人耍用唔同態度,就算我冇幫襯,唔代表我可以比你白眼!!
這間鋪我都成日去睇,老闆娘好人好多。

相比之下同益中間鋪阿叔仲衰。想入佢間鋪睇下野都唔得,問你想要咩, 求其講盒新出既模型,未睇已經話隔離阿姐平幾蚊。一係話叫咗外賣(外賣未到喎),等食飯唔做生意。
其實我都試過成個格價専員咁去模型舖
一般都好大方的
某阿伯有時仲同你講埋今水咁啱隔離平啲
不過有啲有展示成品嘅好似確有藝術家脾氣的
咁呢啲art galleries就。。。
我成日諗呢啲藝術氣質係係轉嫁唔到盒模型嘅價格度嘅。
咁樣講有得罪請見諒

聽師兄講先知個價確有上落。。。唔怪得會買貴

我突然諗起銅鑼灣華乜運動用品。。。
打開門口做生意, 價錢牌已經貼好, 以而家資訊咁發達, 竟然怕同行攞價? 90年代就係......

就算消費者格價都好正常, 做老細既, 不如諗多d方法, 點樣留客好過

如果剩係靚仔先有好服務態度,叫佢搬間鋪去韓國{:1_219:}

阿叔我都有幫襯,但阿叔我覺得只係個人串串地,你有D幫襯間唔時問下問題佢重會幾耐心答你(但佢有時有脾氣我都知),我都重接受到,
但大聲冤枉好人,仲要毫無歉意,呢樣就諗極都無同情地方:oh: