Toysdaily 玩具日報

查看: 12955|回復: 33

[玩具攝影] [Marvel Legends] Black Widow - Avengers 名場面

大家好,話說三月頭幾經辛苦終於正價入手了這隻 ML 的 Black Widow,

第一次接觸 ML 系列的筆者亦已被那極端的配率嚇怕了....。

雖然主體的眼神有點微妙...,不過 ML 的 Black Widow 是暫時最神似的

6吋可動 BW 相信沒有太多師兄反對吧。

不過既然入手了 BW,當然要那出另一好物 Marvel Select 的 Hulk 與她

重現一下 Avengers 電影中的名場面!

雖然本身套在主體上的是 Winter Solider 版本的 BW 頭雕,不過廠方有誠

意地多配一個 Avengers 版本的頭雕實在算十分厚道,即使眼神十分死魚,

但以不用兩魚的 6吋美玩來說筆者還是真誠地收貨!

由於表情有點違和,所以在拍攝上只好花點功夫,以免拍到臉孔....。

相片只得兩張,希望師兄們喜歡~。
Ching 2張相都刻意避開死魚眼。 呢只BW等下水大貨
Ching 2張相都刻意避開死魚眼。 呢只BW等下水大貨
歐叉猛 發表於 20-3-2014 03:05 PM

係呀,一影到BW 對死魚眼的話就會完全破壞左張相
所以一定要避免.....

話時話,睇左咁多個post +自己e隻既對比,
Winter Solider 版本既頭雕比 Avengers 版既頭雕好似出色一點

又再分享幾張手機相~

身高比例圖,
(左) SHF Iron Man Mark VI (中)ML Black Widow (右)Figma Spider Man

BW 招攬 Spider Man (希望不久將來真係見到)

明目張膽的 Iron Man
恭喜ching又可以正價入,不過這些機會……:38:
恭喜ching又可以正價入,不過這些機會……
rx78man 發表於 20-3-2014 03:53 PM

多謝ching,不過其實我e隻係「得來不易」,
雖然之前都響其他 Post 講過,不過都響自己 Post 講多次

話說玩具鋪番貨果個星期我先留意到有E 隻 BW既存在,
但係鋪頭一到貨已經去到一隻 4魚UP,完全買唔落手....

之後就轉戰斗城,因為沙田斗城近我,所以我連續3日落去都話未番貨
只好留個電話,去到 8/3 晚有CHING 話屯門斗城番左貨,

咁我因為 9/3 得閒,所以一早沙田斗城未開門已經走去等,
點知都係食白果,之後就去埋又一城,結果一樣。

橫掂出左黎,又唔想食炒價,所以一邊打去其他斗城留名,
一邊坐車入屯門撞運氣,入到去都已經個幾鐘之後既事。

見到個貨架上面得番隻 CA,咪問下職員仲有冇 BW,
職員A 就話搵唔到,應該冇,我同佢惡鬥左一陣,
佢再叫職員B 入去搵,最後搵到一隻出黎比我。

所以這些機會真係要運氣 + 自己爭取..,
同埋為一隻玩具,你可以去到幾盡...。(利申: 我住大埔)

你就好啦!我日日都去九龍灣間斗城睇,以為間野冇乜人行實買到啦點知都買唔到,留左名都又回覆!:70:
抄價真係買唔落手
屯門斗返前個1日去,返後個1日都去,就係返個日冇去:69:
屯門斗Black Widow 冇晒啦
我決定等又再等   堅持正價先買
回復 5# 神打魔帝

其實呢隻出得唔好, 有咩理由無俾兩把短鎗, 仲要係死鎗袋. 3.75吋都做到啦, 頂!!
其實呢隻出得唔好, 有咩理由無俾兩把短鎗, 仲要係死鎗袋. 3.75吋都做到啦, 頂!!
gl_edmond 發表於 21-3-2014 11:58 AM

e樣又真係.......慳皮到暈....
呢一隻好難揾啊,邊度有貨啊唔該各位師兄報料
tolete 發表於 21-3-2014 12:43 PM

儍的嗎? Y 拍炒到 $500+, 有師兄知道都自己買黎賺錢啦, 同你講?
tolete 發表於 21-3-2014 12:43 PM

唔好介意,不過我諗有正價貨既話 ching 們都會自己買左先...{:1_222:}