Toysdaily 玩具日報

查看: 11737|回復: 28

[玩具攝影] 新人轉戰!All about Transformers!

{:1_197:} 真系好耐都無系TD度發帖啦,最近都系不斷咁睇各位大大發噶貼,就好似不斷咁吸毒,真系頂唔住啦!
{:1_204:} 最近又系身邊某位師兄噶毒害之下開始轉戰Transformers啦,搞到荷包君一路見紅啊!(其實之前睇到MrElljay師兄噶強貼、仲有德哥噶MT CHAOS噶分享,小弟都心鬱鬱啦,只系無行動遮!)
:35: 雖然入噶唔系好多,但系發覺TF原來真系好好玩,希望自己可以堅持落去啦,只入造型有愛噶作品就夠啦。下面同各位師兄分享下小弟最近拍噶,多多指教的說,希望各位師兄多多包涵啊。
(小弟用噶系Flickr噶相冊,唔知道可唔可以連過來呢)

:35: 臨去見習噶時候入手噶,MP-18 STEAK 藍霹靂,今日趁住公司放假,挪佢出去外拍左幾張,用噶細卡片,再好似DigitalREV咁用Snapseed加左D後期同埋用VSCOcam噶濾鏡落去,全部都系手機App整噶(因為小弟噶手機有OTG功能,即使相機無WIFI都好方便噶)

:59: 跟住就系真正毒害我入坑噶作品——Fall Of Cybertron SoundWave !(其實自己都幾中意聲波咖,不過唔夠預算入MP版,所以就先入左佢先啦!)

:Q 天然閃光の眼,唔使用PS都咁靚仔啊!

:77: 好啦,今次就咁多先。下次小弟再同大家分享過啊,(因為系公司就懶了.....基本無咩時間同動力仲有精力去好好咁把玩佢地,期待今年噶暑假啊)
只入造型有愛噶作品就夠:58:
回復 2# ygat2005

:70:但系有愛噶都好多啊
老變係最可怕既系列之一.....剩係正廠都死, 若你玩埋副廠....:70:
回復 4# virtualman

:ice:已經穩朋友入左只CHAOS,應該就一發不可收拾了
正 ~~ 影得好好  ~~ 支持 ~~ !!
頭像被屏蔽
入Tansformers坑你都預左唔使抽身都似
回復 8# latu
:ice:雖然小弟對TF仲未系好瞭解,但系宜家好多都好中毒,因為造型啊太靚仔,而且可玩性都非常好
回復 7# mythsgod

:77:多謝師兄你噶支持
回復 6# Kuuga_iwsp

:77:多謝支持!
回復  latu
雖然小弟對TF仲未系好瞭解,但系宜家好多都好中毒,因為造型啊太靚仔,而且可玩性都非常 ...
kaikazemi 發表於 20-3-2014 09:47 AM

你千萬唔好睇埋其他第三廠的TF, 個到至係真正的地獄{:1_240:}
回復 5# kaikazemi

Ching入得CHAOS,跟手三色油桶、白色柜、建造派...:34:
回復 13# freddyckk

:ice:油桶應該只系入原色文哥噶就算了;建造派噶話有朋友入左,應該會去佢度玩噶;副廠太多靚仔貨啦,最近新出左只福特啊嘛(唔知道譯名對不對呢),果只中曬毒,不過好貴啊,小弟唔瞭解所有應該都系放棄了!:ice:
:80:點算啊師兄,小弟我已經開始那邊了.,...好毒回復 12# latu