Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 聖鬥士星矢 LEGEND OF SANCTUARY

點解一定要同以前一樣...???
其實由冥王十二宮篇開始, 已經開始左微妙既變化, 只係故事承接, 至唔可能做出 ...
香港人 發表於 7-3-2014 07:55 PM

好同意,連件聖衣都吾創新甘不如繼續照拍返以前D OVA 算啦,根本點做都被人鬧,跟足咪又話無創意。

我淨係見到 -製作總指揮:車田正美 呢行字已經要比錢入場⋯
好同意,吾創新甘不如繼續照拍返以前D OVA 算啦,根本點做都被人鬧,跟足咪又話無創意。

我淨 ...
takeshi 發表於 8-3-2014 04:21 PM

但車田大人可能早已經江郎才盡...
但車田大人可能早已經江郎才盡...
circlechan 發表於 8-3-2014 04:41 PM
而家係要佢個牌頭, 車田正美聖鬥士呢幾個字就係賣點...
而且亦寫明佢係總指揮, 另有編劇的, 加上只係十二宮既故事改寫, 唔會走樣得去邊...
其實經過咁多年聖鬥士被不同的作者演繹過, 我地一班老聖迷都會覺得"世間始終你好", 無論ND畫得幾差, 故事幾唔完善都好, 一就係一, 二永遠代替唔到...
所以就算有幾多人讚LC好過原著, 最終現實就係, 神話出原著以外九成仆直, 反而出隻裸體美斯狄都可炒上天...
呢次3D電影係掛車田大名, 神話有望平穩發展...
睇睇下
呢類真人化聖衣我又接受到喎
尤其係佢地 D 鬼面罩我覺得幾型...
點都好過OMEGA好多啦....
heewing 發表於 8-3-2014 04:36 PM

yes,omega已經無睇好耐,真係吸引吾到我⋯
呢套電影,我自己甘睇,車田正美老師實際參予有幾多定掛個名真係吾知,但我見寫住~車田正美熱血畫道四十年,連個牌片都搬埋出來,正面睇落得佢名我覺得佢吾會比佢衰,但衰亦係注定,一套兩小時電影就能取代甘多年TV星矢地位?根本無可能,我只覺得係再壯大星矢呢棵樹的其中一條樹桿。所以學樓上師兄話能平穩完成我覺得已經win左,當然劇情上有創新就更好,睇下其他同類型改3D係死直。

車田正美老師帶比動漫迷甘多年歡樂,今次掛老人家大名我點都支持,要長年keep住有創作力係超難,眼見好多漫畫家一生都只係一套成功,但經典一套都夠啦,每位一套勁典,八十年代的動漫興盛期就係甘出來。
點解一定要同以前一樣...???
其實由冥王十二宮篇開始, 已經開始左微妙既變化, 只係故事承接, 至唔可能做出 ...
香港人 發表於 7-3-2014 07:55 PM

其實反而想佢有新故事
而唔係而家咁 ( 根據 TRAILER ) 將黃金十二宮故事 RE-RUN 一次...
其實反而想佢有新故事
而唔係而家咁 ( 根據 TRAILER ) 將黃金十二宮故事 RE-RUN 一次...
玩具 發表於 8-3-2014 05:47 PM

其實我吾想再睇最後星矢係條樓梯度爬下爬下,根住發揮小宇宙著聖衣射箭-完⋯:DD
套戲應該都係2個鐘左右.....打十二宮....咪好趕頭趕命:47:
其實Marvel都係咁,將漫畫設定變做真人,例如Ironman咪幾成功。

其實好睇星矢個設定係咪真人得來又咁型,特別是盔甲........

教皇感覺上唔算討好。

故事上,希望打十二宮前,有些生活咁,唔好一出場就著盔甲不停打,起碼俾D原因。  五子有些互動,交流。

如果強調青銅打黃金,已經唔覺有白銀,淨係打十二宮,真係好Fans向
套戲應該都係2個鐘左右.....打十二宮....咪好趕頭趕命
改咩名好? 發表於 8-3-2014 07:35 PM
頭尾都係打七至八人, 穆先生唔駛打, 雙子宮輕鬆帶過, 天秤人馬都唔駛打, 同埋唔會用TV版手法, 應該無問題...
至於趕唔趕, 要睇監督功力, 同故事改成點...
我覺得好OK喎, 舊故事, 新設定, 硬派日本風格, 仲有老車個生招牌, 點都要入場睇啦~!!
(如果香港會上o既話......)
睇睇下
呢類真人化聖衣我又接受到喎
尤其係佢地 D 鬼面罩我覺得幾型...
玩具 發表於 8-3-2014 05:44 PM

同師兄有同感呀!尤其一輝出場個幕超型呀!!!
絕對期待!
我都讚成要變,亦接受到呢類造型,
不過有少少接受唔到卡妙膊頭隻水瓶……令我想起ironman中的愛國者支炮……
絕對期待!
不過有少少接受唔到卡妙膊頭隻水瓶……令我想起ironman中的 ...
d.s 發表於 9-3-2014 04:24 PM

如果做到ironman 的設定水準, 就無有怕了。
絕對期待!
不過有少少接受唔到卡妙膊頭隻水瓶……令我想起ironman中的 ...
d.s 發表於 9-3-2014 04:24 PM

我諗起PREDATOR囉........{:1_222:}