Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 聖鬥士星矢 LEGEND OF SANCTUARY

艾奧羅斯死時14歲竟然有羊咩鬚!? :47:麻宮雅典娜過檔聖鬥士棚??{:1_236:}
艾奧羅斯死時14歲竟然有羊咩鬚!? 麻宮雅典娜過檔聖鬥士棚??
e夫人 發表於 7-3-2014 06:38 PM
年紀呢D, 應該唔會跟原著架喇...
跟以前完全是兩回事
只能說
回不去了......:63:
跟以前完全是兩回事
只能說
回不去了......
tamiomonkey 發表於 7-3-2014 07:48 PM
點解一定要同以前一樣...???
其實由冥王十二宮篇開始, 已經開始左微妙既變化, 只係故事承接, 至唔可能做出特別多的改變...
要做返同原著一樣其實唔難, 睇幾套彈珠機或老虎機D動畫就知, 但係年代唔同必須要有變化...
套電影ok喎,唔知係咪首舊主題曲影響,好熱血feel!
cg版d聖衣比omega d水晶聖衣好得多,起碼似返套鎧甲
而加反而想睇下d聖衣嘅星座型態搞成點:36:
佢拍全CG版已經好過佢搞套真人版再出神話了…
熱切期待中⋯:$:43:
Yes, design is strange but as a Seiya fan, we should be glad because it means Seiya still has a big market worth for them to invest and redesign and make a movie.  

No matter the movie is good or bad, at least we still see many new Seiya series tv, movie, comics, figure etc.  as a Seiya fan, I just can't be happier.
穆老師變左四眼既{:1_236:}

十二金欠一人(射手已在玩具度見過樣), 尚欠天秤...
雙子座有點恐怖...
教皇面具有點攪笑...
希望快d出ST/BGM/歌集...
睇完TRAILER都幾熱血呀
雖然造形就怪怪地, 當新野睇可以會易接受D
唔當係星矢就好似唔錯

我就當佢係FINAL FANTASY

不過玩具就零興趣.
套電影ok喎,唔知係咪首舊主題曲影響,好熱血feel!
ZARD 發表於 7-3-2014 08:51 PM

係呀ZARD兄....我覺得幾正呀!!!
穆老師變左四眼既
walker111 發表於 8-3-2014 12:04 PM

因為整太多聖衣攪到咁:DD