Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2014年6月 聖衣神話 人馬座 星矢 (官圖P10)

就係光牙搞到咁, 瑞記個買手仲敢唔敢再試一次, 你估出左事真的唔駛負責?

買手要估計3個月後的需求,  ...
redfish 發表於 21-2-2014 01:54 PM

紅魚大認真了解衰記的運作:( 我仲以為係bamdie本部要衰記食幾多賣幾多先會造就咁多死貨。換句話說,衰記個買手都好倒米啫,睇市場反應都知光牙個衰樣係世紀大伏啦,仲敢入咁多貨:x
原來多貨少貨唔關笨大事係衰記問題,好心炒左佢啦一係set埋規則叫鋪3個前交數,咁有咩事鋪頭自己眼光無得怨
紅魚大認真了解衰記的運作 我仲以為係bamdie本部要衰記食幾多賣幾多先會造就咁多死貨。換句話說,衰記個 ...
花少爺 發表於 21-2-2014 02:10 PM

作為一間代理, 應該會有指定的最低入貨量, 不過光牙明顯是落錯數, 邊可能有咁多貨
原來多貨少貨唔關笨大事係衰記問題,好心炒左佢啦一係set埋規則叫鋪3個前交數,咁有咩事鋪頭自己眼光無得怨
yugi 發表於 21-2-2014 02:17 PM

瑞記有搞3個月前交數, 不過只限大戶, 好難要求連細鋪都3個月前交數, 而百貨只是畀位置瑞記放貨, 貨量仍然是要瑞記自己決定.

每件貨品的需求量都清楚估計到, 幾乎沒有可能, 就算BANDAI自己都做唔到, 只能根據往積作出估計.
可能受套悶棍omega影響,對成條line都無咩興趣買,之前見光牙賣兩魚找一蚊都無入手,不過呢隻話晒係星矢,睇落算 ...
ericlai58 發表於 20-2-2014 11:02 PM

唔好話2魚...我見過1.4魚我都冇意欲買...
呢隻星星, 300下先考慮啦
紅魚大認真了解衰記的運作 我仲以為係bamdie本部要衰記食幾多賣幾多先會造就咁多死貨。換句話說,衰記個 ...
花少爺 發表於 21-2-2014 02:10 PM

好明顯佢以為有主角效應炒硬, 但就無上網睇討論區, 唔知d人鏟到部卡通上神枱 :)
我估呢隻鋪頭未必開訂添...
開幾多好,個個都望插水...
寧願唔入貨好過...
出左羊價,8000羊==
godgundam 發表於 21-2-2014 12:18 PM

依套垃圾一隻都唔會買
等插水食花生睇戲 :78:
攪攪下 omega 要轉做限定
依隻應該唔會插,人氣角色,黃金聖衣,外型又唔係差

要得過個樣好過ex人馬座
要得過個樣好過ex人馬座
個look有改良 英過ex tim...
先唔講代理問題,大家又將焦點放返0係玩具本身...

我0係官圖見到個BODY係用返神話第3代素體, 但大家留意佢個胸甲同腹部甲係分開, 特別係拉弓動作上見到上半身有向後彎...雖然睇落個幅度唔算好高, 但係都叫做多左D改進呢~~~
呢隻星矢睇過官圖真係幾靚,本人會訂,
作為一間代理, 應該會有指定的最低入貨量, 不過光牙明顯是落錯數, 邊可能有咁多貨
redfish 發表於 21-2-2014 02:24 PM

隻光牙唔知係唔係諗住有"毛記"播緊幫手宣傳所以覺得會多人買呀:34: