Toysdaily 玩具日報

查看: 11531|回復: 20

[個人收藏] 【舊物分享】HOTTOYS十周年限定SCARECROW 稻草人

呢一隻好嘢直到呢個星期先買,可惜價格已飚到顛曬,正所謂早買早享受遲買貴幾舊...{:1_198:}
即使係十周年限定但係配件方面認真少...頭雕得戴面罩嘅,無真容頭雕唔講,手型算上默認都凈得兩對....而噴射毒氣手型祗有左手,右手則係一陽指。可能就係因為配件咁少加上本身電影戲份同樣都無幾多導致早期發售之後各種爛市...係經過呢幾年消化之後隻稻草人先開始鹹魚翻生彈到上天...
遲買咗嘅我表示多多少少都覺得有D穩笨,畢竟本身配件真係太少了,祇能講E+買呢隻嘢真係愛少一D都唔得...
不過呢款除咗配件係少D之外其實都仲算可以,精神病人嘅拘束衣做出咗各種損爛痕跡同舊化效果,衫尾都有內藏鐵絲,可以扭造型,除咗之後入邊件西裝都好“骨致”,換個頭就可以D出其他角色了,我覺得作為電影一嘅代表反派其實收藏價值都OK,講咗咁耐就咁多先啦,下面D相入面嘅持槍手同手槍都係喺其他HT度拿離用嘅。

頭雕材料雖然唔係麻袋but質感做得幾好,面罩旁邊果條麻繩真係堅嘢,除咗認真留意雙眼感覺有D太假之外一切尚好。{:1_203:}
咁大大你買左幾多錢呀 ?
D相好靚!有時睇返舊相都好有feel!支持舊物新影。
我當初入batman坑時,覺得一套有兩隻,26魚套都唔算貴,入左兩套。我早幾個月因為爆倉,30魚賣左其中1套。玩具既野就係咁奇怪,無啦啦個價會爆升,有時忽然間又暴跌。好彩我唔係買黎炒,如果唔係,一定精神緊張。
26 魚有兩隻好正ar.....不過當年出既時候我都未入坑......如果今日都我會買....好似dx01 有兩套衫都好正....又係買唔返...炒得太貴了~~
頭像被屏蔽
對稻草人有愛的路過~~~:43:

這東西當年算是偏貴的,不過想儲batman角色就只有就範。

早大半年有不少貨流入市面,一千左右便有半盒(demon batman 或稻草人),估不到現在竟會炒起,奇。
同樣都係入左稻草人無耐對batman系列大愛的人路過~

我都係新年28魚後追,尚欠two face,但求30魚樓下入到{:3_127:}
回復 9# homingwah2005

我買了個山寨頭,再找人幫我整埋套衫,用了7魚自組了一隻。HT個隻我33魚賣了給一個大陸土豪,佢話趕時間,盒都無開,就俾錢我走左。我問佢唔駛睇下,佢話香港人信得過!
呢隻我真係冇咩興趣, 除左係限定之外, 仲衰過其他2線角色
正啵,自組樂趣多,有冇相share吓^^

回復  homingwah2005

我買了個山寨頭,再找人幫我整埋套衫,用了7魚自組了一隻。HT個隻我33魚賣了 ...
fishnchips 發表於 19-2-2014 05:04 PM
batman系列只keep batman/joker~~
回復 12# homingwah2005

我未得閒認真影,得爛手機相....

希望出two face2.0 {:1_198:}