Toysdaily 玩具日報

查看: 94075|回復: 109

[新品消息] [EX合金] 新品速報 巨靈神 真黑三一(龍馬專用) 戰損版蓋特一號 (更新圖#44 #54)

剛好看到,轉貼分享http://howzatoy.blogspot.tw/2014/02/wf2014.html如果有人PO過請告知,自刪除。

頭像被屏蔽
嘩!嘩!嘩! 好彩我無玩EX合金姐!
真三一d最大問題
巨大雙翼會斷裂
唔知有無修正:36:
早就已經修正過了

又要跳坑了

EX合金  MAZINKAISER幾時出呢......

啊, 那"早就已經修正過"的其實並沒有怎樣修正, 只是QC好一點的補貨, 設計沒改, 還是易折斷呢:64:
那最終決戰ver. Getter 1是追加special parts吧, 希望不是Black Shin Getter 的特典~:42:   

話說...最矚目的, 應該是EX巨靈神和真Getter 2, 3呢!!! 又殺各大大一萬大元.....YEAH {:1_208:}

p.s. Thanks for the news樓主, it's breaking~!:64:
好野!唔使高追真三一!黑色版照殺!
getter 1出自毀件定又改色出一次呀?如果跟黑真三一突典,有紅就唔買黑,買左黑又無getter 1又無用?
getter 1出自毀件定又改色出一次呀?如果跟黑真三一突典,有紅就唔買黑,買左黑又無getter 1又無用?
出細版會好d....一般人可以買到幾多隻呢d size既合金
早就已經修正過了

又要跳坑了

EX合金  MAZINKAISER幾時出呢......
x0000sugizo 發表於 10-2-2014 10:31 PM

不知道師兄所謂的修正是怎麼一回事?

小弟是台灣玩家

當初真三一入手無事,事後想把飛翼凹折回原樣就自行斷裂

和店家商議索討補件後

因為在店家只檢查了左邊,回家才發現右邊在裝盒時早已斷裂  

也剛好是原本斷裂的那一邊,所以補件根本無意義

打量了一下補件和原本的根本沒差異

所以想請問一下師兄所謂的修正到底是什麼?
咩1呺個破損parts原來又要跟個body,我已經有1呺了,只出parts算啦.
黑色堅形~~~~~~~~~~~~
真係好cool好型呀...............正~{:1_221:}
[quote]出細版會好d....一般人可以買到幾多隻呢d size既合金
老文 發表於 11-2-2014 08:47 AM

呢個絕對係好提議, 先唔好講貴唔貴既問題, 要收藏真係好需要地方, 你唔Display淨係搵地方放盒都佔你相當大既空間, 如果你掉晒D盒要好好收埋D配件都幾麻煩....

另外如果出細版我諗唔會有咁多關節斷裂既問題, 不過細版就可能無左個種豪華同霸氣....

當佢地出到無野好出既時候就可能會考慮呢個方案....