Toysdaily 玩具日報

[詢問] 請教一下 HT IRON MAN 底褲甩色問題

真係每個月都有人問
我試過比三個唔同師父整,可以比意見大家
1.皆旺地庫: 隻色唔似
2.格仔舖: ...
wai1108 發表於 14-2-2014 03:36 PM

師兄,我都找過Y拍但找不到,可否PM? 謝謝
“3.Y網:隻色似又屈得,但交收要21:30後尖沙咀至長沙灣”
各位上Y網打 shf ironman.跟住有一項係專門維修上色嘅, 你咁入去就係架啦
回復 33# ping_ho

Thanks a lot for the information !

I need to have my MK3 BD repainted too!
各位上Y網打 shf ironman.跟住有一項係專門維修上色嘅, 你咁入去就係架啦
ping_ho 發表於 20-4-2014 03:36 PM

多謝師兄
RE: 請教一下 HT IRON MAN 底褲甩色問題
我識喎! 打比我啦! (^&$())@
有冇師兄知玩具医生系味用pvc ;由
Y網師父無做了,大家不用找
Y網師父無做了,大家不用找
wai1108 發表於 22-4-2014 03:19 PM

師兄Y網我見到仲有喎!
個師父一定有上toysdaily, 即刻放上網,我之前都係見佢收$140-160, 衣家要$280{:3_126:}會唔會大貪左啲呢??個師父心地唔好,見我地好多人想搵佢即刻加價:blame:
其實大家知唔知MK7已經唔係用PVC軟膠油,我多手拆左條褲出黎,屈左一下就出現裂紋{:1_198:}
嘩, 師兄, 乜咁勇呀.... :50:
個師父一定有上toysdaily, 即刻放上網,我之前都係見佢收$140-160, 衣家要$280會唔會大貪左&#2187 ...
wai1108 發表於 24-4-2014 09:53 AM

咁PK, 見多人搵佢就加價,咁我搵第二個啦,洗乜要個D PVC油,著左上身都屈唔到啦。PVC油都多魚, 耐左咪又會甩色
老實, 我幾個月前聯絡用PVC油個師父已經係收$280. 價錢已包翻噴頸同褲.

我自己都搵過人用Gaia油翻噴, 係好靚, 但係一唔小心佢就會有裂紋! 手指甲hi一hi都花...

點揀, 自已鐘意囉, 又無人拎住支槍要你搵佢整~ :34:
我响Y網睇到補色有兩位!
醫生收$380!另外果位$280!
幫襯過的各師兄有什麼評價?
我想作參考!
回復 45# toyman

昨晚已收PVC師傅翻噴的成品.

顏色OK, 最大問題/好處係效果同原廠九方九相似, 我唔話你知我翻噴過根本睇唔出.

組裝時都被小小粗暴對待過, 咩問題都冇!!! (之前用Giga油翻噴, 褲啲尖尖位組裝極小心都出現輕微裂痕...)

上TD咁耐都唔識post相, 不過咁多次翻噴經驗, 今次最開心, 無投訴!
一句講晒! 信得過~~