Toysdaily 玩具日報

查看: 13151|回復: 50

[詢問] 請教一下 HT IRON MAN 底褲甩色問題

想請教一下各位師兄

由於小弟岩岩入手返隻二手MARK6底褲係甩色既,所以想問下自己唔識上返色 邊到有上色服務呢? 加上小弟見識淺 另外仲有兩隻IRON MAN暫時未有甩色問題 不過聽人講過出去補返油係咪真係唔會再甩色呢? 感謝各位師兄既答覆:handshake:
去皆旺地庫唯一一間模型舖問下,有此服務~
y虎ironman拍賣網都要

早前y拍有位人兄係用pvc專用油補噴的,建議搵佢
如果係用普通油上色,補油地方會變硬咗,唔可以大力按同屈曲,如果唔係會裂,擺太啲pose都唔得
去皆旺地庫唯一一間模型舖問下,有此服務~
kevchan1103 發表於 7-2-2014 08:46 PM

THX師兄,我去睇睇

y虎ironman拍賣網都要
1961 發表於 7-2-2014 09:18 PM

THX師兄,我有上去睇過 但唔知邊個係

早前y拍有位人兄係用pvc專用油補噴的,建議搵佢
如果係用普通油上色,補油地方會變硬咗,唔可以大力 ...
berserkberserk 發表於 7-2-2014 10:55 PM

THX師兄既建議,請問可否PM果位人兄個名比我? THX!
我女友年幾前偷偷地攞左我隻mark6响y拍揾人返噴,唔知係咪樓上師兄講果位,因為整完我試過屈佢都冇事,到依家都冇退色,當時我女友仲話有半年保養,半年內有問題可以比佢再整過
師兄, 你PM我, 我幫你攪吖!
我都有隻mark6,請pm埋我contact 同 幾錢。謝謝
ching, 我都想要 pm
我都好想重噴成隻M3,依家成身瘀紅!
回復 5# tiikly

sorry,我都係上網見過,唔知seller name.

不過我自己就揾大陸廠配咗pvc油自己噴
你可參考
thx
berserkberserk 發表於 8-2-2014 03:21 PM

THX 師兄,參考返你個POST 好正丫:$
我女友年幾前偷偷地攞左我隻mark6响y拍揾人返噴,唔知係咪樓上師兄講果位,因為整完我試過 ...
Lcw 發表於 8-2-2014 12:18 AM

c hing 你好幸福哦!!!:love:
師兄, 你PM我, 我幫你攪吖!
sunny62992004 發表於 8-2-2014 01:41 AM

mark4同6 請pm埋我幾錢。謝謝