Toysdaily 玩具日報

查看: 8484|回復: 16

[個人收藏] hottoys/自組 Batman TDK 同 Joker

首先黎隻舊物 MMS71 Batman the Dark Knight。

呢隻野個樣係差少少,但係表情上有d憂鬱,其實仲正過 dx12 得戚樣 (當然同dx12 另外既憤怒同講野樣就無得比啦...)

就咁就唔夠玩既,於是就買左個頭雕同頭盔俾佢變身 Bruce Wayne。

大胸既body 更加力量型!

嗯...一件過既膠就係令到可動低左好多~~~

好啦,到呢隻joker,係自組既。不過未買到佢對手套住。所以用住兵人果d先...-_-

其實joker 好好玩,加埋可動眼球好有神髓-v-

thanks for watching :)
請問隻JOKER係點樣自組?買邊種配件?
回復 2# jasonchen39

市面上有套joker衫,有齊衫褲鞋襪,但無手套。唔知咩廠出,不過唔係叫mos 果隻。

之後買個頭,呢隻好似係headplay出。

自己搵arm既body, joints同手套,刀呀槍呀咁。
頭像被屏蔽
回復 3# justice_wing

我都想自組一隻 自己SEARCH過YAHXX BID 得MOE果套JOKER衫,但佢大褸隻色麻麻地
我去到TAOBAX 就見到有另一套叫 GCL C-02 唔知係咪你果套?
同埋你用邊種BODY,HOTTOY定細廠? 一次過問你咁多問題唔好意思:P
回復 3# justice_wing

It's MOE,
回復 6# fishnchips [/
請問CHING有冇見過MOE實物?睇圖果時件大褸色差好似好嚴重咁 變到藍藍地黑黑地
Yes. I have one myself. The cutting is good. But the color is close to DX01. It is darker that DX11.
回復 7# jasonchen39

MOE唔只係沉色左,大褸個領都唔似,太'擁腫'。

當然其實最靚係hottoys dx11個件,個肩有西裝個形,個cutting仲o岩o岩好見到條褲條金鍊。但我覺得呢套還原度已經好高。不過真係唔知邊度出。呢套特別既地方係個'里'比較橙色。

body 係 ttl。手腳 joints要自己配。
這款蝙蝠俠的可動度可以說相當不錯
唔知ching可唔可以分享下係邊度買套衫and素體同埋咩價位呢 事關上yahxx bid search唔到
新手第一次自組咁多問題唔好意思:p
ok~ 銅鑼灣有間叫 custom studix
search in google u will see
回復 11# jasonchen39

你點搵呀?打"Joker 衫"已找到....
話時話,最近在網上見到有一套是仿DX11的,顏色較亮,不知道是不是樓主那一套?

回復 13# fishnchips
因為我係想問樓主果套衫係邊度買...YAHXX BID得MOE果套 我比較想要鮮色D既大衣~