Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 念念不忘,必有迴響 - 一代宗師 The Grandmaster [劣圖數張,敬請注意]

皮膚紋同膚色吾評論。但偉仔呢套戲係因為髮型問題,所以導致額前頭髮太薄而露出肉色。
呢個頭雕無顧忌到呢 ...
venson8789 發表於 23-1-2014 01:50 PM

吾识就吾好扮专家吧!!额头D头发就是今次重点发挥ching功力!你竟然话ching油得吾好?!
这位ching一向都在乎别人的评价!我新手都知道啦,你无理由吾知丫?!:38:
多謝各位支持....我唔響度逐一回應各位師兄了!
對於啲惡意留言,無論各位留幾多次都好,我都唔會再回應啲咩,好定壞,都衷心多謝各位!!
有機會再同各位分享其他作品!!

謝謝...!! :64:
敬佩DREAM大與一眾TD師兄分享自組的喜悅, 就算你做得再好亦會有人雞蛋入面挑骨頭, 說話帶刺, 我唔係話TD唔可以比負面評價, 但係可以注意用詞, 否則完全失去討論既意義 (venson8789師兄既中肯意見就比人利用左), 小弟愚見
回復 18# anthony.wan

我都好佩服所有自娛,自組的ching, 不論好與不好, 都值得鼓勵.  但只限自娛.  正所謂空穴來風, 必定有因 ching.
真係念念不忘,必有迥響.
回復 19# BBCC

師兄...一直以來同你相處都無咩大問題,批評討論個個都有,過程係點都已經係年幾兩年之前的事,係啱係錯都好,或者都已經過去,無必要再死纏下去嘅。希望大家都玩得開心啦..!!

回復 21# DreamWorks

死纏???  我咁耐第一次係你個post留言(唔係讚美), 還有在FB你油man of steel,  我話 " i prefer HT one."   係咁多,  咁叫死纏???  ching你嬴.........我的留言話 "我都好佩服所有自娛,自組的ching, 不論好與不好, 都值得鼓勵.  但只限自娛.  正所謂空穴來風, 必定有因 ching"  冇一句話你wu ching......你係咪敏感咗d.....我都想買呢個頭雕, 但唔會再找ching油了, 你的風格not my cup of tea.  但佩服ching的自組, 和PS圖.  (意思係poster式風格)
唉!其實美與醜並無準則,鐘意咪讚下囉,唔喜歡咪唔好睇囉,人類根本就係自尋煩惱的
頭像被屏蔽
回復 22# BBCC

死纏只係指過去嘅是是非非,令師兄誤會,唔好意思!真係無惡意嘅,請息怒!
搵唔搵我油唔緊要,如果上次為師兄上色未能令你滿意,深感抱歉!
Ching 每一次的作品都保持水準 繼續努力{:1_205:}
回復 26# vin_tg56

多謝師兄支持!睇你簽名圖嘅ironman至係猛料,簡直目不睱及!
支持分享!
師兄上色我一向沒有懷疑, 今次葉問亦沒有失望 !
個人對梁朝偉真的沒多大愛, 但看罷上色後真的很接近真人 ...
師兄做到了, 將其眼神帶出, 有人說上色後頭雕感覺很老, 我倒不覺得是,
畢竟一代宗師是需要有一種歷鍊感覺, 太過清靚白淨就不是宗師了 !

除了上色, 我個人特別欣賞師兄擺 pose 的觸覺, 十分到位,
簡單一個繞腳食煙坐姿, 他口中的自己衣食無憂, 就是這種 !!!

題外話, 一直見到很多對師兄針鋒相對的批評, 覺得實在無聊又長氣, 根本不用上心,
只能說 ... 繼續努力用心做好自己的作品, 就是對你的朋友及支持者最好的報答 !
師兄上色我一向沒有懷疑, 今次葉問亦沒有失望 !個人對梁朝偉真的沒多大愛, 但看罷上色後真的很接近真人 ... 師兄做到了, 將其眼神帶出, 有人說上色後頭雕感覺很老, 我倒不覺得是,畢竟一代宗師是需要有一種歷鍊感覺, 太過清靚白淨就不是宗師了 !除了上色, 我個人特別欣賞師兄擺 pose 的觸覺, 十分到位,簡單一個繞腳食煙坐姿, 他口中的自己衣食無憂, 就是這種 !!! 題外話, 一直見到很多對師兄針鋒相對的批評, 覺得實在無聊又長氣, 根本不用上心,只能說 ... 繼續努力用心做好自己的作品, 就是對你的朋友及支持者最好的報答 !
Boris_C 發表於 25-1-2014 10:37 AM

ching 眼利!!小弟自问眼睛不好,请问那来绕脚吸烟的坐姿??{:1_215:}
幾似,但老咗d!!!