Toysdaily 玩具日報

查看: 14024|回復: 19

[分享討論] LEGO 亂咁砌 MOC (My Own Creation)

岩岩過左既星期6比較得閒,所以終於有時間砌下 LEGO ... 最近買左隻 Ninjago 既 70500紅忍者機械人 .... :36:

真係越睇越似 ironman 入面既 HULK buster .... :shiny: 所以我今年 第一款 MOC 就決定整隻 HULK BUSTER 出黎玩下. 由於有 d 位冇我想要既件, 所以 d 隻只係 ver 1, 等我搵到新件同時間會再 upgrade 佢 ... :*

暫時黎講, 唔LIKE既地方有:
1) 手掌 <= 想加多一隻手指
2) 心口 <= 感覺怪怪地, 但未念到點改
3) 想改到可打開胸部等 ironman 可飛出飛入

歡迎大家比多 d 意見/idea 我 ... thx :35: :64:
2013 年既 第一款 MOC, 死神騎士

that is pretty good!!!  Keep it up and keep it coming!  Bro Vince!
that is pretty good!!!  Keep it up and keep it coming!  Bro Vince!
Vaio 發表於 20-1-2014 04:29 PM

hahaa ... i will ... thx vaio bro {:1_218:}
updated ver1.1
加左 3個 開合位, 現在心口可以打開了, 不過打開之後就睇到背部勁 吉 ... kakaa :DD

建議買多盒70500紅忍者機械人加高HULK BUSTER
因為一盒唔夠高,砌完似猿人
可參考外國高手
http://lego.cuusoo.com/ideas/view/40707
希望可早日完成:77:
建議買多盒70500紅忍者機械人加高HULK BUSTER
因為一盒唔夠高,砌完似猿人
可參考外國高手

希望可早 ...
rider_kabuki 發表於 21-1-2014 10:54 AM

我有睇佢呀 ~~ 外國玩家真係好勁 :71:
唔知係唔係同一人, d 個 v2 都好得 ...
http://public.fotki.com/tankm/lego/iron-man-hulkbuster-v2/#media
不過其實我想盡量細隻 d d ... 因為可以就到 HULK 個 size ... d 隻我就覺得太大隻 la ...
紅金色真係好似為im而設咁:35:
多口一問邊度可以散買D件?
近排汁房發現D lego冇左幾塊:47:
紅金色真係好似為im而設咁
多口一問邊度可以散買D件?
近排汁房發現D lego冇左幾塊
cth108 發表於 21-1-2014 03:26 PM

我係 ins pt 買 ... 有好多間 :he:
我都分享下我隻Ironman mark.XXXX
原來有大大同我一樣~有同一個idea~好鬼開心~:handshake:

隻Ironman我砌左好耐~一直都懶冇影相所以冇出報告~

Iron suit  :71:
原來有大大同我一樣~有同一個idea~好鬼開心~

隻Ironman我 ...
Kfung 發表於 21-1-2014 10:31 PM

原來有咁多大大都有砌自己風格既HULK BUSTER :he:
原來有大大同我一樣~有同一個idea~好鬼開心~

隻Ironman我 ...
Kfung 發表於 21-1-2014 10:31 PM

Kfung兄 改得好正, 我都想加個 安全帶 比 ironman 人仔, 不過未念到點整 :67:
Kfung兄 改得好正, 我都想加個 安全帶 比 ironman 人仔, 不過未念到點整
Vince 發表於 23-1-2014 11:06 AM

多謝∼我都係邊砌邊改∼亂砌先變到咁∼