Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 笨大總是犯同樣的錯誤 !你班XX畀比我唞吓得唔得?Robot 魂 Hi-Nu Gundam

我果隻大腿上有藍色位上色花曬, 好明顯
唉, 但外盒係睇唔到的.........花油又無得換
好唔開心
除左出改版又要限定parts 。正面望個樣好怪不過玩慣R魂已知高達系列D樣唔會靚。

價位..等頑仔水貨。
taken 發表於 17-1-2014 11:42 AM

彎仔壹發發噚晚見過最平生生髮。。。。。。
本來都有啲心動,但再次拎起盒嘢,再望多次個樣,企圖迫自己接受佢個樣:72::69:
。。。。。。結果我都係投降,放低番盒嘢走鳥,你覺得塊面自己有無得搞搞佢??。。。。。。
個面相真係好難接受, 版果時係咪咁ga

定側面相避晒?
樓上位大大,花左無得換架啦。有得換我屋企全部會拎去。  另外面相側面睇好,正面就未必人人喜歡..有無得整?睇自己能力。thx reply
下星期頑仔有水貨,等平曰版
keep 住隻 HCM 個隻算數:67:
下星期頑仔有水貨,等平曰版
godgundam 發表於 17-1-2014 03:36 PM

還下星期!頑仔今日返咗貨嗱!
去頑仔平過貓姐好多。
還下星期!頑仔今日返咗貨嗱!
cccccto 發表於 17-1-2014 04:17 PM

琴日問話下星期,估唔到第二日有
頑仔so fast Sold out:@
hi nu本身就係長面肥仔, 係ka. 夾硬改設定改到同nu比例一樣樣無晒當年睇設定圖d興奮,之前所有b記hi nu產品一隻都無買{:1_207:} 今次跟足N年前原設定小弟十分滿意:35: 即比錢!!{:1_208:}
我知原本設定係肥仔重身但哩隻頭部細及塊面好似被址出嚟怪左D,另身體有D部份比例差左D,左手前腕又無左打開把劍位、腳板關節又差所以我唔太喜歡....

quote]hi nu本身就係長面肥仔, 係ka. 夾硬改設定改到同nu比例一樣樣無晒當年睇設定圖d興奮,之前所有b記hi nu產品一 ...
Gealex11 發表於 17-1-2014 09:00 PM [/quote]
現在的ROBOT魂隻隻都玩修身,唯獨HI NU玩原味
設計草圖可能唔覺有問題,但實物化後比例失衝,外型又肥又蠢
遠睇仲以為係90年代既1/144模型....
我買HI NU時係連新安洲一齊入手,對比更強烈=.=
好明顯睇得出BANDAI做呢隻HI NU好求其,雙腳接地性差到呢,唔好同我講裝甲頂住左,呢D小問題今時今日點會解決唔到呀
等待2.0的出現吧:79:
等佢出2.0?有排啦..反而就快會有魂店武器set 公佈..

在的ROBOT魂隻隻都玩修身,唯獨HI NU玩原味
設計草圖可能唔覺有問題,但實物化後比例失衝,外型又肥又蠢
遠 ...
-jericho- 發表於 18-1-2014 10:58 AM [/quote]
我覺得好有90年代的首辦FEEL,當年好多首辦都專登改大膊、加長裙甲、頭前後加長、胸甲前傾,一句講晒就係誇張。

其實幾岩老一輩口味,我反而覺得MG版收斂左仲怪怪地