Toysdaily 玩具日報

樓主: MarlboroxNikon

[個人收藏] 小弟所有"大鐵人17"玩具分享(超多圖) 已經出到相了!

目定口呆....thank
回復 1# MarlboroxNikon
MarlboroxNikon兄每次出post, 必令小弟睇得開心. 因為大家都熱愛大鐵人17.
(雖然小弟既收藏唔到你十分一)

見到你既收藏, 真係覺得"一絕", 有d popy既合金仲要打孖, 實在強勁.
d副產品, 例如書籍, 幻燈片機等, 真係未見過.
我諗如果我地細路時仲有留起在報攤買既港產公仔書, 咁個收藏就真係完滿.
好post係要支持的! :77::71:
強到無話可說、!!!!!
回復 17# Firewalker27

謝謝Firewalker27師兄觀賞,好耐之前應承過你嘅事,今次我做到了...哈哈!
話說回頭呢25年收集過程真係好難忘,要尋遍世具各地呢.
現在好多罕有品已經落入收藏家手中,由1977年到現在差唔多37年歷史.
想大完滿真係有難度,如果他日可以,我會再分享多次 :34:
頭像被屏蔽
多謝師兄分享絕跡市場上的神物!:71: :71: :71:  而且師兄的收藏都頗新淨, 真是令人嘆為觀止! :handshake:
回復 19# MarlboroxNikon
實在感激大大你能百忙中抽空拍照分享收藏及履行承諾. 佩服佩服!:71:{:1_220:}
真係令人大開眼界. 亦令我回憶起我當初第一次擁有POPY GA-81 時既心情. 雖然當時好細, 但係都記憶猶新.
現在我既美版GA-81, 白色既Parts都已發黃, 因為我無放在盒中, 我將它和其他我的大鐵人17產品一齊放在一格櫃中. 間唔中都會拿出來把玩變型.
好正!之前都見過那本書,好大本,重好貴,買唔起。
今天睇到內頁,實在非常高興。
wah 勁多, 正:71:
二期好似最detail
樓主真係強,重保存得好好。強,大愛。:71::64:
嘩嘩,幻燈片呢D真係好細個時問有$親戚借才睇過「但不是大鐵人」
其他係神級級數,又新浄
17号,還記得細個時成日扮企變基地,仲有。。。。企隻眼拾足十电视台收工時嘅畫面(以前电视台係會收皮嘅,並非24小時!)好似係。。。。。:(
Wa... 實在太强!!!
好少覺得人儲玩具叻, 但你咁儲17實在一絕, 正!!!

最難得影相冇加自己個大名, TD中實在罕見, 見某D天才兒童加自己名仲大過隻玩具, 真係笑死人
回復 27# jackwongnt

jack哥,我呢d都唔及你d模型呢 :35:
回復 21# Firewalker27

揾多一套就得啦 {:1_208:}