Toysdaily 玩具日報

查看: 12491|回復: 14

[GUNDAM] 年尾收爐前最後一擊, RG Strike Freedom (多圖傷眠)

都係素組 only (只用 Gundam marker 滲線同金色關節), 今次膠貼少鳥好多, 已把槍係最大敗北! 超巨型! 比例錯晒! 而個扣就更係離晒譜... 同埋對腳長 dd, 比例會好返 D :67:

黎 D 招牌浦士先

典解好似 Freedom 高過 Strike Freedom 既! 因為腳短囉...:49:

到光之翼 show time, 對翼易裝過 destiny 又冇咁重

扮下 Exia 先, 唔知隻 RG Exia 會有乜花晨

黎個斬阿斯蘭人棍 look, 都係 freedom 型 D

全炮射激, 頂! 留鳥魚炮...

呢個龍騎炮的 design 好過蘿蔔暈多多聲

給我打!

手油金色關節,魚炮個扣都係要斷...:unhappy:

黎個最終決戰, 不過隻 GFF Legend 係唔識甩的...

隻 GFF Infinite Justice 都係0浦士...

RG Destiny 就好得多喇! 但對光之翼太重, hold 唔住, 成日跌

最後拎部阿仔早年砌的流星號黎玩下先!

多謝收看, 影相技術有持改善, 遲D再黎年結{:1_240:}
nice work.  I really like the photos.  support.
光之翼系邊度有得買宜家
唔計玩具反斗城果d
光之翼:71:

but i dislike RGs:x
光之翼系邊度有得買宜家
唔計玩具反斗城果d
toyzboy97 發表於 28-12-2013 04:17 PM

在日網訂的
樓主整得好靚 啲pose擺得好正 :71:
Very Nice!

想問隻金色點整?:35:
Very Nice!

想問隻金色點整?
linkchan 發表於 29-12-2013 08:05 PM

Gundam Marker hea 住手油:34:
Gundam Marker hea 住手油
hondacl7 發表於 30-12-2013 10:11 AM

師兄,可唔可以影支油黎睇下
同埋油左之后關節可動性點?
師兄,可唔可以影支油黎睇下
同埋油左之后關節可動性點?
linkchan 發表於 30-12-2013 03:36 PM

只是一般通街都買到的 Gundam marker

http://www.ebay.com/itm/Gundam-M ... hash=item3f2a6a7ec5
回復 1# hondacl7

精簡的製作分享, 圖的數量亦不少
謝謝大大的分享
師兄, 請問你砌翼果時, D 件有冇合唔盡呢?
因為我砌緊呢個部份, 硬係砌唔埋, 好大條隙
THANKS
師兄, 請問你砌翼果時, D 件有冇合唔盡呢?
因為我砌緊呢個部份, 硬係砌唔埋, 好大條隙
THANKS
mf_c2000 發表於 5-1-2014 07:54 PM

係有條隙, 不過唔算好嚴重
回復 13# hondacl7

咁我唔攪佢LU
THANKS
我都