Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 星戰食玩(最後更新受害者「千歲鷹」)

回復  原罪

正經一問...呢套星戰特別版係咩來?....我只見散賣4隻腳果隻機體..其他散賣都好少
老文 發表於 8-1-2014 03:11 PM

特別版係 A wing

四隻腳既AT-AT,即係小弟玩既第一隻,先係最正最低玩,大大隻又靚。又平。
其他好細兜…{:1_229:}
回復 61# 原罪

收到..明白...學到野...呢套野令我諗起出過既異型盒旦....part1.2都相精彩..part2仲有異型皇后:71:
回復  原罪

收到..明白...學到野...呢套野令我諗起出過既異型盒旦....part1.2都相精彩..part2仲有 ...
老文 發表於 8-1-2014 04:07 PM

我當日嫌佢地又細又貴…
依家想搵都唔知邊度搵到…:oh:
回復 63# 原罪

我就keep住一隻alien warrior....頭部的透視感做得好好:77:
回復  原罪

我就keep住一隻alien warrior....頭部的透視感做得好好
老文 發表於 8-1-2014 04:33 PM

當年已經有麥花靈,盒玩真係太細兜了:74:

回復 65# 原罪

呢D恐怖感咁強烈的玩物,我都好少買同拎出來係家人面前張揚..所以異形的只有呢隻玩物.細細兜有得係手撚吓已好足夠..當然仲想要幼虫同FACE HUNGER..反而鐵血戰士就一隻都無:56:...SIC就有幾盒...
回復  原罪

呢D恐怖感咁強烈的玩物,我都好少買同拎出來係家人面前張揚..所以異形的只有呢隻玩物. ...
老文 發表於 8-1-2014 04:49 PM

FACE HUNGER 1:1係小弟既怨念物…
當年出過景品…只係入到幼蟲…

果時好低玩一兩魚一隻1:1,低過買6吋。
唉…{:1_198:}
回復 67# 原罪

嘩!...1:1如可以放係屋企...真係會嚇親唔少人......:Q
正, 請分享舊化技巧~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
正, 請分享舊化技巧~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
darknight 發表於 22-1-2014 09:20 AM

http://www.tudou.com/programs/view/tvVr-6eQlZA

另外可上網找找模型高手「YAYA」的手油教學,小弟都係參考佢地。:77:

下面條link…就係小弟初初玩手油既製作過程…其實依家過程都一樣,
係終於叫識識地點控制D油既濃淡,總之夠干係好緊要!
用D唔肉痛既舊模型,舊玩具練習啦!

http://toysdaily.com/discuz/view ... p;extra=&page=8
另外可上網找找模型高手「YAYA」的手油教學,小弟都係參考佢地。

下面條link…就係小 ...
原罪 發表於 22-1-2014 09:23 PM

這段很有用!
感謝分享!
這段很有用!
感謝分享!
AIRU 發表於 26-1-2014 11:20 AM

你個高手…咪玩野啦:he:
好堅!!!!{:1_222:}
好堅!!!!
spreroy 發表於 26-1-2014 07:06 PM

唔堅唔堅,堅就一早俾版主轉貼去facebook啦,應該我出既post未入流。:cool: