Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 米青事件已解決 (自己都有d唔好意思)

回復  步京暈

邊四巨頭?孤仔頑仔青仔同船仔?hb?五月仔?
whitedol 發表於 23-12-2013 07:11 PM

國寶,老銅,孤仔,蒸粉。
國寶,訂通版野,有時有驚喜價,訂限定野,記憶中,冇甩拖,但價可能是四間最貴。
老銅,訂限定野起家,但服務態度,就有時很飄忽。
孤仔,訂通版野,一定找佢,但現在開訂時,訂價都較進取,每每見蒸粉開訂,訂價平過佢時,都即時減價,好魚。
蒸粉,在該處訂野,一定要快取,否則比盒有凹有難嘅野你,都唔奇。
頭先收到米青call, 對方道歉兼有解釋, 而且仲留緊件貨俾我, 攪到我都唔好意思, 因為當初純粹谷氣呻下, 冇諗 ...
tysss 發表於 21-12-2013 06:15 PM

估唔到米青口有留意住呢邊Post同埋跟進,
有點意料之外呢~
(我都係CDrom多, 所以之前齋睇都無留言0w0)
你就話有係度睇所以會打番俾你..
都唔知幾多係訂客受過依D野
有跟進, 值得一讚, 大家happy
點解玩親玩具既人, 明明人地不禮貌對待你.
佢衣家道歉, 你仲要唔好意思講返sorry俾人知?
原諒對方可以, 但反過黎講埋sorry我就唔係好接受.
等於餐廳食錯野, 人地道歉完你仲同人講sorry.
唔好話你係唔係男人. 女人都唔應該咁做.
不過呢d係你既事. 我唔係有心引起罵戰.
但你咁樣做對方既悔意就會少好多. 玩具店永世都恰你地呢d玩具友就係咁解
點解玩親玩具既人, 明明人地不禮貌對待你.
佢衣家道歉, 你仲要唔好意思講返sorry俾人知?
原諒對方可以, 但 ...
mcmilk 發表於 26-12-2013 11:57 AM

其實明白大大你嘅意思同依據,不過可能真係性格問題啦,都係嗰隻你退一步我退一步,所以上嚟呻完,當初其實唔諗住會有乜結果,但見到對方都有誠意補救,所以都欣賞嘅,加上真係煩到佢,所以咪有d唔好意思囉

始終自己都係一般小市民心態,想你好我好
我上次孤仔訂野問題都有上黎SHARE
作為玩具討論區應該咩都分享下
而且第二日孤仔員工已補貨比我
我都有響POST度交代返~

希望同好們SHARE下訂野經驗
訂鋪同買家既流程可以越行越順

每個月響孤仔同蒸粉都訂唔少野
經驗上果次較火火姐
平時服務都幾好~