Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 米青事件已解決 (自己都有d唔好意思)

好彩我D單都完哂,暫時都唔會搵佢訂,行過就睇現貨,價啱就入
whitedol 發表於 21-12-2013 11:29 PM

呢件事之後我會同大大嘅做法一樣, 我好似仲有幾張單 (上星期仲訂咗playart隻mgs v嘅snake.......)
一扭既態度同服務都好過蒸快粉好多,所以已經好耐無係佢度訂玩具。
pepsitang 發表於 22-12-2013 02:39 PM

其實我之前都多係一扭同國寶度訂, 但自從2011年讀夜校之後, 真係少咗時間出旺角, 咁啱做嘢好多時會經深水埗, 所以咪多咗係米青訂嘢同買嘢囉

講真, 宜家訂嘢都唔係諗住平過現貨, 純粹係唔想miss咗d心頭好
我之前訂左野但收唔到SMS
有師兄話過因為小熊來電個過濾左佢個SMS
請問有冇師兄可以証實下係咪真?
事關我 ...
layman 發表於 22-12-2013 06:16 PM

佢就真係用sms通知d客, 但就唔係下下會通知, 我試過訂兩隻叮噹公仔同舔土人saber, 佢都係sms我, 要我忍唔住問先知d貨到咗好耐
Irene 姐?  我光顧過 SSP 總店 XX次, 幾次都是她負責收銀, 態度算 OK 啊, 雖然算不上禮貌周到 ...
mythsgod 發表於 22-12-2013 11:06 AM

我都覺得佢平時態度ok嘅, 不過我都有見過佢掹嘅時間, 當時都會諗係咪比d客激親, 但我尋日係好nice咁開聲"唔該我收到電話嚟攞貨", 呢句無乜可能衝撞佢掛?
其實係SR帝皇, 第一批來貨時見到無現貨 (我直頭唔知佢會出), 跟住事頭婆話可以留電話到有貨時call我, 我 ...
tysss 發表於 22-12-2013 07:42 PM

哦,你留電話留貨唔慣之得啦
HAHAH,,HK大把玩具店,係要去佢度受氣,搞笑。
哦,你留電話留貨唔慣之得啦
sumissum 發表於 22-12-2013 08:56 PM

我都想落訂留貨, 但佢當時只可以留電話, 我估當時可能唔肯定再返到貨, 所以先叫我齋留電話, 而我都係抱住隨緣嘅心態, 有就有冇就冇, 所以如果佢唔打電話俾我, 我都無咗件事, 問題都係嗰句, 你call得我叫我幾點嚟攞貨, 嚟到冇貨仲要咁嘅語氣態度我先覺得有問題, 返宜佢一直唔call我我仲覺得ok, 因為當初知道唔一定有

講開又講, 我今日同老婆去眼鏡2000攞眼鏡, 佢車工唔好要攞叔工埸再車過要我遲d再攞, 個店員都會講句唔好意思要我走多轉啦
HAHAH,,HK大把玩具店,係要去佢度受氣,搞笑。
chungcup 發表於 22-12-2013 09:08 PM

見你咁留言就知你睇post係睇d唔睇d嗰類人
頭像被屏蔽
冇裝小熊來電 次次都收到SMS:45:
不如看看第三者的睇法好嗎?當時小弟亦在場,甚至看到四眼哥哥 call 客,事緣當天其實三點左右,四眼哥哥已收到 order, 倉那方面會出四大板貨,但不知是約車還是交通問題,貨車遲遲未到,而其實四眼哥哥亦是到了五點左右才通知留貨的客人,可能心諗三點出車,五點半點都到了吧!不幸的是,架車最後五點九才到!亦即閣下入店的時間! 而更不幸的事,負責 call 客的四眼哥哥出了去落貨,剩下唔知頭唔知路的女仕,而她又剛忙碌地賣 MG 沙煞比(MG 沙煞比也是同一車,因做特價,已有很多人在等,包括我),使得她可能對閣下語氣重了點,但其實我又覺得說不上沒禮貌吧?起碼她仍肯為你,把那隻萬能俠留多一天吖!
不如看看第三者的睇法好嗎?當時小弟亦在場,甚至看到四眼哥哥 call 客,事緣當天其實三點左右,四眼哥哥已 ...
hk小文 發表於 22-12-2013 10:18 PM

如果你在場我唔知點解你聽唔到, 我一問佢佢就已經話要d貨未拆箱要等, 問佢等幾耐佢話唔知總之唔等無貨, 就算我同佢解釋我係食晚飯時間出嚟唔等得太耐佢都係好勞氣咁話唔等得無貨, 要到我同佢講佢地話5:30後有貨佢先至話頂多留一日然後問你聽日攞唔攞貨吖?唔攞就唔留o架啦! 咁都叫唔係無禮貌? 仲有你要攪清楚, 就算佢唔知頭唔知路, 咁佢有冇試下問下同事吖? 同埋咁都係佢地溝通出現問題, 咁就可以成為以咁嘅態度對d客?

我一直講嘅都係佢嘅態度問題, 坦白講, 我都試過其他鋪頭訂嘢結果漏咗無訂, 對方肯表達歉意我都無所謂, 因為我都明有時意外嘅嘢好難講, 重覆一次, 就算佢去到無貨佢好聲好氣同我講返我真係都ok

小文哥, 咁大個人識分語氣態度嘅, 你係呢個forum都好出名, 所以我相信你唔會唔識分乜嘢係態度好唔好, 你留呢個post時嘅心態我相信都好過你係2樓時留嗰post啦
呀姐都冇乜點呀!有時重識講下笑添!不過做生意禮多人不怪,講多兩句唔好意思有乜所謂
我都想落訂留貨, 但佢當時只可以留電話, 我估當時可能唔肯定再返到貨, 所以先叫我齋留電話, 而我都係抱 ...
tysss 發表於 22-12-2013 09:13 PM

算啦,唔鍾意下次就唔好幫襯好了
當時基本上所有同事都出晒去落貨,她可以問誰呢?當然,你係都要同個女人仔計較,誰也沒有辦法。