Toysdaily 玩具日報

[改造交流] (5/1/2014 終於完成! p.1&3) 傳說的機體, 覺醒之鱗光! MG Sazabi Version Ka.

回復 1# 豬潤

非常詳細的製作分享和交流, GOOD:71:
謝謝大大的分享
回復 61# 歐叉獅子

感謝版主的努力!
預祝新年快樂~ {:1_235:}
好強! 好有心的製作! 要支持!
睇完呢篇分享
獲益良多
近日有朋友送左2盒MG俾我 , 試下一邊砌一邊諗下加燈先
想知道呢隻叉鴨肶加左幾多粒灯?
回復 64# petergpm333

{:1_220:} 正! 加燈其實幾好玩架~
不過其實都幾煩... {:1_222:}

加油!!! :)
回復 65# 光魔61

咁耐之前既事唔係好記得啦... :ar:
好似三十幾到四十幾粒...... :77:
想問下豬潤兄 加燈既模型會唔會全隻上色?
如果會既 通常係改好晒件先上色定係另有方法??
請大大指導一下小弟:64:
回復 68# louislos

自己就沒有試過整隻模型上色... :64:

個人認為情況比較複雜......
先上色的話, 改件可以會令漆膜脫落/ 指紋...

應該先改件, 再上色, 最後組裝比較好吧...

不過實際情況一定複雜複雜得多...... {:1_201:}
回復  louislos

自己就沒有試過整隻模型上色...

個人認為情況比較複雜......
先上色的話, 改件 ...
豬潤 發表於 30-4-2014 11:03 AM

我都覺得師兄講得好啱 都係睇送食飯~
謝謝大大的分享