Toysdaily 玩具日報

查看: 13647|回復: 25

[改造交流] 1/60 PG RX-78 ( + PG Wing 翻新)

早排見平平地bid咗隻PG RX-78返屋企, 呢隻係多年前第一代, 第一隻笨大出嘅1/60 PG, 當時好似神話吟正. 不過一直無入手. 不過宜家睇返成個設計, 笨大落咗好多心機, 骨架好精細. 但係外甲就好單調(對比宜家d PG). 初時只係想玩下呢隻嘢, 完全無想過要大整, 不過就吟玩又唔係吟好, 睇多兩睇套外甲又唔多順眼. 自己好喜歡MG OYW版個外觀, 所以就按此改改(當然早已有c hing吟改過啦),  呢次大改玩咗6個月(相當底玩)(不過一定唔會再玩),

整嗰時唔記得影相.....

加工前 ( 借bid 嗰張相 )

加工後 (有咗小朋友, 噴槍早已送咗比人. 呢次全程用罐頭)

差小小色, 想用埋罐尾d油, 吟就奶嘢啦. 攪到宜家一點點.....:$

順便翻新隻 PG Wing

呢兩個巨人當影完相後, 佢哋雙雙入盒長眠......

謝謝觀賞
超級超級超級超級 正 {:1_236:}{:1_221:}
回復 1# hon8815

用了6個月組裝, 大大一定花了不少心機, 讚:71:
謝謝樓主的作品分享
{:3_149:} 淨用罐噴都咁䚍,師兄你好勁!
早排見平平地bid咗隻PG RX-78返屋企, 呢隻係多年前第一代, 第一隻笨大出嘅1/60 PG, 當時好似神 ...
hon8815 發表於 18-12-2013 12:28 PM

貼紙好有心機:71:
樓主,請問upload相係咪有限制?
回復 6# hon8815

Hon8815大大, 你是用google的service 在這裡貼link, 在td應該沒有限制

那麼, 請嘗試再"編輯", 看看可否繼續編寫閣下的post, 又或者看看是否google那邊的限制, thx
回復 7# 歐叉獅子

謝謝提示, 已完成
回復 8# hon8815

大大, 隻pg wing氣勢都好強wor:71:
very very professional! support
水貼自己整? ..........................................
讃!咁靚都要入盒長眠? 唔好咁對佢地la
回復 11# shwong

唔係
回復 12# kenny121874

無法啦, 板間房, 真係放唔到.
PG78 關節同武器用邊一隻噴觀?