Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 七國咁亂

[新聞] 金蛋香港大開金庫,恭喜各位自由人

其實,一切問題又源自基本法囉。政府措施只係行政手段,又何來淩架法律??
另外,愈來愈憎佔中果d人,攪亂經濟體系。:54:
想請教一下,佔中果d人點樣攪亂經濟體系呢?基本上班友到今日都係得個噏字。
我只係相信,仲有分組投票,咁樣所謂的普選,咁就搞亂經濟啦。
想請教一下,佔中果d人點樣攪亂經濟體系呢?基本上班友到今日都係得個噏字。
hk小文 發表於 12-1-2014 05:28 PM

小文兄,如果真係佢咁講
只可以講一係班友勁,一係個經濟體系廢
先可以有呢個境況
我記得hunger game第2集內, 總統同女主角之間的對話, exactly係點唔太記得, 不過係總統同女主角講由於佢o既行動令人開始對個體制有懷疑, 之後女主角就話"如果只係幾粒藍梅就可以破壞個體制, 咁佢都唔慌好得去邊" 咁上下. 所以我一直都唔覺佔中會對香港有咩影響 (除o左阻住我返工放工, 塞下車之外...) 見d政界人士講佢佔中殺傷力大, 反而其實係間接認o左對香港制度無信心?

講返呢單野, 我都認為今次決定真係好唔合理, 不過都已經無得上訴一, 依家只希望搵得一個灰色地帶去盡量"唔犯法之下限制佢地申請"吧... 唉...不過真係對呢個地方好無奈...做咩攪成咁...
佔中班人根本無號召力,佔到中間道個小巴站都話佢叻啦!

小弟偏激{:1_219:}