Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Predator 2 - 1/6th scale Elder Predator Collectible Figure

UPDATE 新P頭~~~~~~~~~~~

@@@@@@@@@@@@@@@
舊圖

Good!
{:2_259:}
as I said, a new HS can level this up
有乜唔同?您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 10 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
係囉??????????

回復 65# whitedol

多左眼眉, 下顎肥番, 口形張大少少

重有刀尾加掛飾, 着鞋變赤腳
个人睇到既是牙变长了,D須不同了。不过都要俾个赞HT肯改,希望以后商家与玩家多D交流,让人偶更尽善尽美。
回復 67# chankb

改小小野'
感覺已唔同晒~~~
回復 67# chankb

唔係師兄講真係無留意!我既愛真係唔夠…

暫時睇到呢啲唔同樣!好正啊!!! :$
回復 70# whitedol

我都係參巧其他大大既資料, 我仍覺現在下顎唔夠肥, 不過比初版好咗。
宜家擔心o系大貨d elder眉毛唔知keep唔keep到,睇起黎好易損害。。嘛。。。。到時先算ht處理。:51:
ht 肯聽意見都係好事黎~~~~~~~~~~~~
宜家擔心o系大貨d elder眉毛唔知keep唔keep到,睇起黎好易損害。。嘛。。。。到時先算ht處理。
Lotus 發表於 24-12-2013 02:33 AM

眉毛唔駛擔心, 一定KEEP唔到. 好像CLASSIC 一樣畫落去.後面長的那幾條應該無問題.

不是做不到, 但要看看CEO 有幾熱心整呢幾條毛.
暫時睇到呢啲唔同樣!好正啊!!!
thespawnx 發表於 24-12-2013 12:15 AM

其實所有之前CHING提過要執的地方. 都有執.

1. 成個頭的毛都有執過白色, 包括眼眉, (目測放大圖片, 細毛似是CLASSIC式的, 即是用筆地加上去整假"山仔"當毛再油, 不是真的細毛, 不要太大期望)
2.  左手的手甲, 已由CLASSIC的面板, 改返做P2式的, 這個可以用舊模
3. 腳版改返P2 CITY HUNTER的油過, 這個可以用舊模
4. 右手的星狀包布也改返
5. 個咀形似乎用返CLASSIC 的 再執過, 之前的似SHADOW.
6. 成身顏色, 執返沉身D... 不過唔知係PS效果, 定真係執過顏色
7. 刀柄的骨骨也加返.
8. 右邊下牙已經加返長, 高過上面隻牙.

總體之前CHING們大插的地方也改返.  我很是欣賞CHING對原著的執著, 也很快找到很多設定的資料. 究竟HT有幾多熱誠出VER2.0, 已不用討論.

難怪要由玩具狂熱.... 轉做SECRET BASE. 因為"狂熱"太諷刺了.