Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Predator 2 - 1/6th scale Elder Predator Collectible Figure

回復 45# Lotus

同意, 所以P2中既 Elder Predator 又叫Grey Back.
回復  Lotus

同意, 所以P2中既 Elder Predator 又叫Grey Back.
chankb 發表於 13-12-2013 09:21 PM

睇完呢隻我都grey grey地。。。

回復 39# 總算輪到我了

其實戲中Predator本身除了膚色班紋外, 每隻高短肥瘦都不一, H記用同一模做所有body唔可以怪佢, 但可唔可以每隻P仔身形有少少 variation, 例如手的粗幼, 手掌狀態同大小等等, 膚色分別也可以做得明顯些, 跟據樓上ching的圖, H記隻Elder Predator 好似錯左色, 應該較灰黑向 (唔排除係圖片色差, 但官圖膚色太多黄綠色了).
可唔可以再hea啲?HT的P冇一隻似,造型師個人風格強姦我偶像Stan Winston...
vickyskywalker 發表於 2013-12-13 20:39

呢D流水作業都唔知關唔關造型師事. 造型師的功夫1直KEEP到, 保持住PREDATORS水準.
Joseph Shame On You, stop making personal changes to the characters, if you can't craft for shxx, quit it!!!!! You stuffed up Berserker, city hunter, and now this? COME ON HOT TOYS!!! Enough is enough, I will pass this shxx!!!!!
一看就知道HT再次偷懒了,继新花蟹后还来一次拿classic的头雕来改。

为何不拿1.0的Elder头雕来重涂色和加细毛呢?
这样会比这“新”头雕更好看,还原度也高。
點解無大口??? :o
呢隻變種?咩黎?同原物差好遠呀!失望!:cool:
回復 49# chankb

不能同意更多
     其他都還可理解, 但反覆用 shadow predator 的頭雕真系接受不能啊
依隻真係想pass,用埋D舊野砌出黎~

回復 51# wolf_predator

講得好!真係睇唔過眼,人地neca, sideshow, 個個跟電影雕,係呀Joseph兄鍾意亂雕一通,佢嘅雕功其實好一般,一味靠過火的texture嚟呃人,好多唔識睇以為好正,其實好垃圾,佢以為自己係竹谷呀?
回復  wolf_predator

講得好!真係睇唔過眼,人地neca, sideshow, 個個跟電影雕,係呀Joseph兄鍾意亂雕 ...
vickyskywalker 發表於 14-12-2013 01:29 AM

其實呀Joseph兄嚴格黎講唔係sculpt,唔係craft,係"fan di...u"
中文=番雕! 正確英文=copied

至於copied左咩,大家心中有數

VS

其實呀Joseph兄嚴格黎講唔係sculpt,唔係craft,係"fan di...u"
中文=番雕! 正確英文=copied

至於c ...
wolf_predator 發表於 14-12-2013 01:46 AM

隻classic pretator睇得出係跟sideshow嘅開口雕像黎番雕,sb都有放出黎,就係下面張圖最底哥隻,跟住黎番雕都好地地,一到自己創作嘅換件開閉口就出事啦,個下巴唔識郁嘅喂:(
竹谷大師已經突破呢個盲點,係佢創作嘅武士predotor上下咢可動.可惜之後Joseph兄隻scar又跟住隻classic黎番雕,完全無意向竹谷大師學習,一貫不可動下巴作風,更怎連換件都無,看到有td ching自改咆哮頭之後,不難對Joseph兄雕嘅predotor感到失望.

http://toysdaily.com/discuz/view ... 6770&highlight=scar
:$       PASS          :he: