Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2013年玩具市場大事回顧…大家分享下

今年好多神物都再版,有變形金剛的MP13音波和MP12,有bandai的VF25系列,搞到D價格跌一半。不過最誇張最搞笑最一扎眼淚的就係十五機事件,跌都阿媽都認唔到
Macross dx 炒上炒落
見大家講得咁開心
我又趁熱鬧先
2013都係只買高達
Gundam Next, Converge,Robot魂, SDX都係繼續買
不過空間問題開始力不從心
仲要失驚無神踩o左入Metal Build
OO Raiser, Exia, 同女妖三隻又霸o左唔少位
之前貪平入o左隻RG MK II之後又搞到執多幾隻
搞到想入隻es雷登都未入手
自己都覺得今年有d過火
2014展望從某d系列抽身
不過都係果句
知易行難
2013年都係奇蹟合金最令人有記憶,千八蚊嘅山寨貨,跳到八舊,設計係唔錯,不過用料真係好唔惦,品質又唔得,我都係等B記出好過。
個個月都好似聖誕咁多野買
no 1 for me is the price drop of Macross Frontier DX Chogokin upon release.  I was able to pick up a few of those without breaking my bank.
今年好事:
福特再版(之前成日都話冇可能)
Macross F 新品+再版
EX 合金,幾隻質素好都生性
Gundam 00+兩隻重高 再版
新世紀暗黑大將軍(呢間o野未死!)
SHF 昭和齊人(三年前講到依家!)

今年壞事:
十五機事件
SIC OOO 因為魂限,唔記得訂,儲唔齊人
Y 記執o左,改名叫一間唔知咩公司,價錢進取

今年趣事
超神
誰是方丈
今年好多玩具玩,完
sumissum 發表於 13-12-2013 11:33 PM

你多到玩到2046年都未玩哂啦...
:x
回復  sumissum

你多到玩到2015年都未玩哂啦
SimonC 發表於 14-12-2013 02:15 AM

你就係,你d玩具排到2099:74:
你多到玩到2046年都未玩哂啦...
小堅 發表於 16-12-2013 11:55 AM

小堅,你講緊大連文唔係我呀
小堅,你講緊大連文唔係我呀
sumissum 發表於 16-12-2013 12:33 PM

大連文日日清...
你多到日日清都清唔晒...
:he:
好似咁多大事都同價錢有關...... :ice:
大連文日日清...
你多到日日清都清唔晒...
小堅 發表於 16-12-2013 12:38 PM

攪錯啦,大連文日日清一櫃嫁
回復 27# Assassin

Except會場版EX, SR, METAL BUILD TRANS-AM…因炒家搞到香港有得訂,反而人人有得玩……big surprise!!:43:
回復 29# ZION

我反而係諗有邊件玩具俾到我驚喜,終於出得成等等 :78: