Toysdaily 玩具日報

查看: 15056|回復: 24

[詢問] 有無人知我隻DX10發生咩事!?比人打到瘀晒

買左返黎除左頭一兩日有把玩過之後就一直放返入盒
今日拎左隻DX13 順手拎隻DX10出黎玩下
點知一除衫就見到咁 好似比人鎚完周身瘀咁
有無C兄知係咩事??係咪發毛?我一直都放係盒度,盒內有HT原裝既防潮珠

染色

深色衣服的老毛病.....{:1_195:}
皮褸黑色過底,好多人中左招了,如果著好衫外邊睇唔覺眼就由佢啦,死症嚟。
之前有師兄教路,著黑衫最好除出黎洗一洗…但我覺得好無謂…你display出黎都會幫個公仔著好衫先display出黎…但轟天龍我就破例洗咗一次底衫黎保護body既紋身:^

布料沒有做好防脫染, 相信並非死症, 因為又唔見賣比人穿既黑色衣服外套底衭等件件都脫色, 只不過布料要做多幾重工序, 價錢自然上升.影響到成本, 同用d劣質電池同出一辙.

早前史泰龍頂黑帽都有ching中招, 本人也email知會咗H記希望改善, 不過願望尚未實現, 其實好多公仔品牌都係只管賣比你個一時一刻靚仔. 之後因物料差劣而自動脫色, 鬆關節, 爆膠, 電池爆開等好多公司都係採取關仁既態度, 因為貨物巳過手多時, 只有小部份會理會.

希望公仔廠商以後除了像真度, 也可以多關注生產物料的質量及其穩定性.

轟天龍第一代我自己洗左,到現在都冇事。但係件T2外套,如果洗一洗水會唔會走樣呢?

借問一聲
Dx10 頭雕駁頸粒"的"斷左。。。是否代表沒救了:26:
布料沒有做好防脫染, 相信並非死症, 因為又唔見賣比人穿既黑色衣服外套底衭等件件都脫色, 只不過布料要做多 ...
chankb 發表於 2-12-2013 11:20 AM

有points!!!!!!!
講咁多做乜,HT都冇建議人除衫玩!上次tony換電發現有粒lin冇上色,佢哋都話冇預人除衫,所以係唔包唔係表面見ge問題!
回復 9# BigOil

hahahahahahahahah.....................good answer
頭像被屏蔽
死症……無得攪…...{:1_201:}
布料沒有做好防脫染, 相信並非死症, 因為又唔見賣比人穿既黑色衣服外套底衭等件件都脫色, 只不過布料要做多 ...
chankb 發表於 2-12-2013 11:20 AM

可能冇人著住同一件衫幾個月掛……
沉粗鹽防脫色, 另外色移body ,可用快冶10 號, 我有隻phicen body比對襪色移,用左太概四次快冶, 歷時約三星期, 清晒d 瘀血…
沉粗鹽防脫色, 另外色移body ,可用快冶10 號, 我有隻phicen body比對襪色移,用左太概四次快冶, 歷時約三 ...
KC@toys 發表於 2-12-2013 04:03 PM

其實點解會有人諗到用快治去染色?但三星期揸四次?