Toysdaily 玩具日報

查看: 9187|回復: 20

[分享討論] 講都無人信之中伏 ---- SR合金 帝皇

事緣:
一早訂左,收到通知就第一時間攞貨返去慢慢嘆。點知返到去打開個盒,
攞兩pet野出嚟,吸塑都未開,已經有d唔對路既感覺。d翼插係邊?
pk 架飛機呢!睇真d真係無左。第一時間打返去間鋪。咁.咁...咁......
個店主話好你聽日攞返嚟換,個心都定d.......點知....!!!!!!!

交涉:
點知頭都未轉完,個電話就響。我係xx我問左xx,因為貨無多,未換得俾你住,
不如你試下影低佢,之後send e貓俾瑞華行同的地公司,等兩方面跟進。
唔係掛,無得換...........再有貨返係咪有得換,我問。
緊係。
信住你先。見平時你態度都唔錯,試下send e貓俾佢地。

結果:
星期四晚send。
星期五朝間鋪:
已收到你的電郵,可否留聯絡電話。
即留。
轉頭:稍後會有同事聯絡你及跟進。
星期五朝瑞華行:
我們很快會有同事跟進貴 客的查詢。

到呢個毛民,人影都無條....唯有星期一再追...........
依家盒野,孤孤獨獨冷冷清清地躺在家中的一角。

後記:
玩左玩具咁多年,第一次欠件,仲要咁大件同明顯,真係講都無人信。
可能你會話買時又唔check? 真係有約多ching會開盒check?
諗住咁大間鋪講商譽,都唔係第一次同佢地買野...................
希望下星期可以補返件件啦....
師兄,可比以講下邊間,等我下次都check咗先走!{:1_206:}
拎番去代理換的話, 冇一年半載都唔會換比你
一樓{:2_286:}?{:2_329:}

睇到header以為咩咁大件事?玩玩具多年閣下第一次中招真係好彩{:1_208:}我medicom figure 加笨大貨起碼接近十次爛件錯件,自行去解決換件N次,過程可以會需要一段時間甚至最長半年,仲要可能成日催佢,行貨代理自然會幫你搞掂。咁簡單普通嘅事點會冇人信?大把人中過招,不過冇攞出講啫:67:其實有爛有錯又關鋪頭聲譽咩事?佢哋做零售,有代理幫你跟咪ok,只不過係幾日,又唔係拖左你成年.....好小事啫,無需太擔心既,祝早日取件成功!
模型內袋未開見到入面缺件我都試過 :unhappy:
其實星期六日都可以預算會冇人跟, 所以計埋星期一都係三日啫, 大大放心啦! 再者零售舖同欠件都唔會有任何關係, 佢肯幫你跟好過彈一句比你: 欠件唔關我哋事喎!
回復 5# AK30
瑞華行就拖左我超過年半都未攪掂了
只要是行版,有問題,睡記是會幫手的,但時間要耐些。
如樓主所言,真係有幾多師兄買玩具check 件。。。

我正是那种人: 逢買必check.. 一分鐘唔駛何樂而不為?
之前換萬能俠塊半邊面, 等左1個月, 卒之從代理手上拿回1塊唔好得幾多的件. :$
樓主, 瑞記有無問你要"單"?
回樓上CHING:
1. 不是 一樓,事件跟進中,不便開名(間鋪都有幫手追)。
2. 瑞記今日SEND左E貓話要 1. 單,2.欠件部份的相,3. 行貨代理貼紙的相。
    由於第 2及3項之前已SEND了給他們,故今次補返張單。等覆中。
回樓上CHING:
1. 不是 一樓,事件跟進中,不便開名(間鋪都有幫手追)。
2. 瑞記今日SEND左E貓話要 1. 單 ...
鬼文 發表於 3-12-2013 01:06 AM

祝你早日補回缺件...
如果有鋪頭幫手,應該會快D...
仲有機會唔駛去青衣拎件,直接去鋪頭拎返...
下次都係要攞返張單先。以防萬一